Na području ŽZH uhvaćeno 18 Iračana i jedan Iranac

mup, Hrvatska, migranti, migrant , ilegalni migranti , Hrvatska zemlja, MUP ZHŽ, centar za azilante, migranti, migranti, Čapljina, Ljubuški, MUP ZHŽ, migrant
Policijski djelatnici u ŽZH i u ponedjeljak su zatekli veći broj stranih državljana – migranata na području ove županije.

Temeljem plana rada policijski službenici su provodeći Županijsku akciju pod nazivom “Migrant” u cilju suzbijanja trgovine ljudima i ilegalnih migracija na području ŽZH, uočili su devetnaest stranih državljana “migranata”.

Njih osamnaest  je iz Iraka a jedan iz Irana, a oni su nakon konzultacija sa djelatnicima Terenskog ureda za strance Ljubuški upućeni u prihvatni centar za azilante.

Tijekom ponedjeljka evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira. Protiv počinitelja su poduzete odgovarajuće zakonske mjere i radnje iz oblasti Zakona o JRiM-a.

Nije bilo kaznenih djela, a evidentirane su dvije prometne nezgode s manjom materijalnom štetom u kojima je jedna osoba zadobila tjelesne povrede,  navodi se u  službenom biltenu “Halo 122” MUP-a ŽZH.