Na području Ljubuškog, Mostara, Jablanice ...oduzeta roba u vrijednosti više od 50 000 maraka

Na području Ljubuškog, Mostara, Jablanice ...oduzeta roba u vrijednosti više od 50 000 maraka
...privremeno oduzeli raznu robu ukupne tržišne vrijednosti 52.000 KM. Roba je privremeno oduzeta u nekoliko odvojenih akcija zbog neposjedovanja bilo kakve dokumentacije o porijeklu iste.

Roba je oduzeta u okviru pojačanih aktivnosti provjere prometa i porijekla akciznih i drugih roba u mjesecu veljači i ožujku 2015., koje provode službenci UNO u Regionalnom centru Mostar. Radi se o sunčanim naočalima, duvanu za pušenje, cigaretama, parfemima, ručnim satovima, LCD displejima za mobilne telefone, tekstilu i obući. Privremeno oduzeta roba predata je nadležnoj organizacionoj jedinici UNO, a protiv osoba kod kojih je pronađena biće pokrenuti prekršajni odnosno krivični postupci pred nadležnim sudovima.

Također, tijekom operativne i post-operativne faze sudjelovanja u međunarodnoj operaciji: „Clean Earth" provedene su aktivnosti provjera kod osoba koja se bave trgovinom sredstava za zaštitu bilja, te je pronađena i otkrivena municija za lovačku pušku- 1169 komada, koja se ilegalno prodavala (bez dokaza o porijeklu).

Službenici UNO nastavljaju pojačane aktivnosti i tijekom mjeseca ožujka i travnja, kako bi se spriječile sve ilegalne aktivnosti, posebno prodaja robe bez bilo kakve dokumentacije o porijeklu iste.

ABCportal.info