Na području Federacije postoje dvije državne imovine

sporazum, Hrvatska, BIH, Vlada, Federacija BIH, federacija, imovina, emil vlajki, Vlada, prodaja, vlast, BIH, vlast, BIH, vlast, BIH, Vlada Federacije, platformaši, platformaši, smjene, SDP BIH, BIH, majorizacija, matija šerić, BIH
- Bošnjačke vlasti bi, nakon što su u Federaciji BiH od Hrvata načinile `muslimansko cvijeće` kojeg ustvari tretiraju kao korov, zavladale i s 54 posto teritorije u BiH. I to bez ikakve majorizacije po, za naše uvjete, lažnom građanskom principu - jedan čovjek, jedan glas, rekao je Vlajki, prenosi Srna.

Istaknuo je kako na području FBiH, pravno gledano, postoje dvije državne imovine, priopćeno je iz Vlajkijevog kabineta.

- Ona koja pripada Herceg-Bosni u granicama važećim s ožujkom 1994. godine, a koja je svojevoljno ušla u federativni odnos s bošnjačkom republikom BiH i državna imovina bošnjačkog dijela BiH, dodao je Vlajki.

Prema njegovim riječima, Hrvati ne mogu prihvatiti onaj dio oktroiranog Dejtonskog ustava koji ih je formalno proglasio konstitutivnim narodom, a faktički ih bacio u ropsko-sluganski odnos.

- Hrvate ne zanima ideološka floskula kako su konstitutivni na čitavom području BiH, nego ih zanima da budu realno konstitutivni. To znači da imaju svoju teritoriju koju će moći suvereno pravno regulirati, svoje medije, jezik i specijalne i paralelne odnose, zaključio je Vlajki.