Na natječaj za posao za tražene 94 pozicije u 'Elektroprijenosu BiH' prijavilo se 3.000 ljudi!

Na natječaj za posao za tražene 94 pozicije u 'Elektroprijenosu BiH' prijavilo se 3.000 ljudi!
Nemali broj je i elektroinženjera, energetičara, a za svaku poziciju se prijavilo mnogo više ljudi nego što ih je traženo", rekao je Vinko Đuragić, izvršni direktor za kadrovske poslove.

On naglašava da se nada da će posao odabira budućih radnika i pripravnika u "Elektroprijenosu BiH" biti završen do 20. svibnja i da se trenutačno radi na razvrstavanju prijava koje su pristigle.
"Sa svim kandidatima koji ispunjavaju uvjete iz natječaja bit će obavljen razgovor. Povjerenstvo dnevno treba obaviti stotine razgovora i neće biti puno vremena za dokazivanje, što će, pretpostavljam, biti razočaravajuće za mnoge kandidate koji jedva čekaju razgovor za posao. Nažalost, ali je tako", rekao je Đuragić.

Razgovore će obavljati povjerenstva i to u Banjoj Luci, Mostaru, Tuzli i Sarajevu
Razgovore sa kandidatima obavljat će povjerenstva koje će biti uspostavljena po operativnim područjima i to u Banjoj Luci, Mostaru, Tuzli i Sarajevu, a kandidati koji su s eprijavili na natječaj, na razgovor će dolaziti tamo gdje su predali svoju aplikaciju.

Podsjećanja radi, "Elektroprijenos BiH" nakon blokade, koja je trajala gotovo osam godina, nedavno je dobio novu Upravu i odmah nakon toga raspisan je natječaj za prijem 94 radnika svih profila, od bravara, montažera, pravnika, ekonomista do elektroinženjera i građevinaca.
Na računima ove kompanije zbog blokade i nemogućnosti dogovora u vezi s investiranjem trenutačno se nalazi oko 262 milijuna KM, koja će u narednom periodu biti potrošena na izgradnju mreže, izgradnju trafo-stanica i ostale potrebne infrastrukture, pišu Nezavisne.com.

"Elektroprijenos" je nedavno raspisao nekoliko tendera za nabavku opreme za revitalizaciju elektromreže diljem BiH, za koju će biti izdvojeno oko 16 milijuna KM.

Cvjetko Žepinić, izvršni direktor za rad i održavanje sustava nedavno je rekao da su ti tenderi samo dio od ukupno 262 milijuna KM, koliko "Elektroprijenos BiH" ima za investiranje u operativni sustav i rad poduzeća.
"Sve su to prenesena sredstva iz 2006. godine. Ovi tenderi su bili planirani u 2006. i 2007. godini, ali nisu realizirani zbog blokada rada kompanije", rekao je Žepinić.
"Elektroprijenos BiH" uskoro će kupiti transformatore, prekidače i elektroopremu koja je neophodna za sustav, a u narednom periodu bit će izgrađene i rekonstruirane trafo-stanice i dalekovodi, uglavnom 110 kilovoltni.

Ugradnja nove opreme i izgradnja novih trafo-stanica očekuje se da budu završeni najkasnije do kraja ove godine.

Nezavisne novine