Na kući i automobilima u Uskoplju osvanuli uvredljivi grafiti

uskoplje

Na obiteljskoj kući, garaži i parkiranim vozilima u mjestu Krupa, općina Uskoplje u ponedjeljak su osvanuli grafiti izrazito uvredljivog sadržaja koji upućuju na međunacionalnu netrpeljivost, doznaje se u MUP-u Srednjobosanske županije (SBŽ).

Kako navode iz policije, PS Uskoplje zaprimila je u ponedjeljak prijavu od strane M.P., nastanjenog u mjestu Krupa, općina Uskoplje, da su tijekom noći na obiteljskoj kući i vozilima koji su bili parkirani u dvorištu, osvanuli grafiti izrazito uvredljivog sadržaja.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su konstatirali da su na obiteljskoj kući, garaži te na pet putničkih vozila koji su bili parkirani u dvorištu, crnom bojom ispisani grafiti izrazito uvredljivog sadržaja koji upućuju na međunacionalnu netrpeljivost.

S događajem je upoznat dežurni tužitelj koji je na osnovu trenutnih činjenica mogao konstatirati da događaj najvjerojatnije ima obilježja kaznenog djela Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

Istraga je u tijeku.