Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja - 11.07.2019

koridor, autocesta, poslovniportal.ba, biznis, autocesta, stanje na cestama, stanje na cestama, auto cesta, Hercegovina, autocesta, Vrgorac, autocesta, brzina, kazna, autocesta, Međugorje, Hrvatska, stanje na putevima, stanje na cestama, bihamk, amkbih, stanje na putevima, stanje na cestama, bihamk, stanje na putevima, stanje na cestama, bihamk, stanje na putevima, stanje, stanje na cestama, BIH, stanje na putevima, stanje na cestama, bihamk, stanje na putevima, stanje na cestama, bihamk, stanje na putevima, stanje na cestama, AMSBIH, stanje na putevima, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na c
Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
__________________________________________
Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk II na dionici M-17 Zenica - Nemila, promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog radova na dionici M-5 u Jajcu (most preko rijeke Plive), promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog izgradnje naplatne postaje "Čatrnja" na autocesti Banja Luka - Gradiška, promet se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-1.8 Srebrenik - Orašje (tunel Ormanica),
- M-2 prolaz kroz Neum,
- M-5 prolaz kroz Vitez, Busovača - Kiseljak,
- M-17 Tarčin - Konjic (Bradina), Bradina - Podorašac,
- M-18 Semizovac - Vogošća, Jošanica - Stup (Rajlovac), Kladanj - Podpaklenik,
- M-19.2 Kladanj - Vlasenica.

Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-5 Sarajevo - Pale (Hrastova Glava) i M-14.1 Brod - Odžak (Klakari Donji).

Zbog radova obustavljen je promet na R-474 Jelah - Piljužići (most preko rijeke Usore). Alternativni pravac je Jelah Polje - Sivša - Tešanjka - Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje - Kalošević - Jelah.

Zbog izvođenja radova na R-425a Tromeđa - Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Povodom 24. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materijala na cestama: Sarajevo - Olovo - Kladanj - Luke, Tuzla - Živinice - Stupari - Kladanj - Luke i Tuzla - Kalesija Caparde.
Zabrana je prometa vozilima preko 3,5 t na svim cestovnim pravcima koji iz pravca Sarajeva, Tuzle i Zvornika idu prema Srebrenici.
______________________________________________
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja.

Zbog izvođenja radova na mostu Orašje - Županja promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.
______________________________________