Mostar: Vjetar prevrnuo šleper, mnoga naselja bez struje i vode

prevrnut sleper

Tako su udari vjetra izmjereni u Meteorološkoj stanici Bijeli Brijeg u posljednja 24 sata iznosili 100 kilometara na sat, dok je jutros na Zračnoj luci Mostar izmjereno 115 kilometara na sat.

Međutim, bočni udari vjetra su bili mnogo snažniji, pa je tako u neposrednoj blizini zračne luke, u naselju Gnojnice, prevrnut šleper, a nasreću, kako nam je potvrđeno u policiji, ozlijeđenih osoba nije bilo, jer je vozilo bilo parkirano, piše Dnevni avaz.

Inače, u prigradskim naseljima Kočine, Gnojnice, Dračevice, Blagaj te na Bišću Polju, skoro svi prometni znakovi su uništeni usljed snažne bure, a po cestama ima oborenog drveća i šiblja. U mnogim naseljima u prekidu je opskrba električnom energijom, ali i vodom. Ipak, najteže je u Podveležju, gdje su usljed snježnih nanosa i leda na cesti ostali zaglavljeni autobus i kombi «Mo-busa». Kako je rekao direktor «Mo-busa», pokušaji da se vozila izvuku jutros nisu uspjeli, jer je neophodno da ekipe na terenu očiste put, kako bi se promet mogao normalizirati.

Foto: Dnevni avaz