Mostar: U akciji spcijalaca "Knez" uhićeno osam osoba

Mostar: U akciji spcijalaca "Knez" uhićeno osam osoba
...i Sarajeva, razbijena je organizirana kriminala skupina koja je vršila nelegalnu distribuciju heroina na području Grada Mostara.

U akciji su izvršeni pretresi na sedam lokacija u Mostaru te jedan pretres na području Istočnog Sarajeva.

Pripadnici Federalne uprave policije su uhitili sedam osoba, dok je MUP Republike Srpska po zahtjevu FUP-a na području Istočnog Sarajeva uhapsio jednu osobu i predao je na dalje postupanje.

Nakon kriminalističke obrade, službenici Federalne uprave policije podnijeli su Kantonalnom tužilaštvu u Mostaru Izvještaj o izvršenom kaznenom djelu protiv osam osoba iz Mostara (BK, SG, SK, AK, AD, SD, GM, SG) i RV iz Sarajeva, a zbog postojanja osnova sumnje da su, djelujući kao organizirana grupa, počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Istražitelji Federalne uprave policije su utvrdili osnov sumnje da su prijavljeni, djelujući kao organizirana grupa, u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, neovlašteno prodavali, kupovali, držali, posredovali u kupnji i prodaji opojne droge heroin.

Istragom je utvrđeno da je ova skupina drogom redovito snabdijevala veći broj konzumenata i da je na mjesečnoj razini prodavano oko 1,5 kilograma heroina.

Svih osam osoba je uz Izvješće o izvršenom kaznenom djelu predano u nadležnost Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije na daljnje postupanje, priopćeno je FUP-a.