Mostar - Rudnik: Dvije muške osobe uz prijetnju pištoljem tražili novac!

U oblasti javnog reda i mira registrirana su dva  prekršaja  i to na području Mostara.  

U oblasti sigurnosti prometa registrirane su 4 prometne nezgode ; dvije su osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede.

 

Prometne nezgode su se dogodile : na području PU Konjic 1 i na području PU Mostar 3.

 

Od evidentiranih događaja izdvajamo :

 

-        09.12.2009.godine u PU Mostar je prijavljeno da je od strane NN počinitelja otuđeno vozilo marke „VW Golf II“ dok se nalazilo parkirano u Ul. Splitska. Upoznat Odjel krim.policije, kao i sve policijske patrole na terenu.

-        09.12.2009.godine, oko 19,30 sati, u PU Mostar se obratio A.S. i prijavio da su u UO „RUDNIK“ došle dvije muške osobe i uz prijetnju pištoljem tražili novac. Prijavitelj se s istim naguravao nakon čega su pobjegli. O svemu su odmah upoznate policijske patrole na terenu koje su izvršile pregled užeg i šireg područja lica mjesta, da bi u blizini „Žitoprometa“, u Ul. M.Budaka, primjetili dvije sumnjive osobe koje su po svom opisu odgovarale počiniteljima navedenog djela. Osobe su lišene slobode i zadržana u službenim prostorijama radi krim.obrade, a radi se o A.Š.(1978) i A.M.(1990), oba iz Mostara. Tom prilikom kod A.M. je pronađena bomba kašikara i plastični pištolj. Nakon krim.obrade A.Š. je pušten kući, dok je A.M. zadržan u prostorijama Policijske uprave, a o svemu je upoznat tužitelj.

-        U noći 08/09.12.2009.godine, oko 00,40 sati, PU Mostar je obavještena da su u Ul. M.Tita, kod parka Alekse Šantića, stala dva motorna vozila „Mercedes“ i „Ford“ i da je iz vozila izašlo više osoba koje su razbile dvije šoferšajbe, a potom skakali po haubama parkiranih vozila nakon čega su napustili lice mjesta.Tom prilikom su, također, ispisani grafiti po zgradi u kojoj je smješten Crveni križ. Oko 00,50 sati PU Mostar je obavještena da su dva putnička vozila „Mercedes“ i „Ford“ stala ispred UO „Red Army“ u Ul. M.Balorde iz kojih su izašle četiri NN osobe i od vlasnika zatražile da im posluži piće, što je isti odbio. Nakon toga, isti uzimaju stol koji se nalazio ispred objekta i bacaju ga na ulazna vrata, pri čemu dolazi do lomljavine staklenih vrata, nakon čega napuštaju lice mjesta. O svemu su upoznate policijske patrole na terenu koje su, nakon dobivenih informacija, primjetile jedno od pomenutih vozila, vozilo marke „Ford“, kako se kreće Ul. K.Tomislava. Vozilo je zaustavljeno u Ul.Brune Bušića, a vozač Ć.M.(1988), kao i osobe u vozilu I.B.(1991), I.B.(1985) i P.V.(1990) su zadržane. Vozač Ć.M. je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama, dok su ostale osobe saslušane i puštene. O svemu su upoznati Odjel krim.policije i tužitelj te će, nakon završene krim.obrade, biti podnesena izvješća nadležnom tužiteljstvu protiv počinitelja ovog kaznenog djela.

-        Dana 9.12.2009. godine, temeljem raspisane potrage za vozilom marke VW Passat, otuđenom 8.12.2009. godine u Međugorju, pripadnici DGS-a su na MGP Deleuša lišili slobode N.S. (1985) iz Nikšića koji je upravljao vozilom marke VW Passat. Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ/K će, u suradnji s DGS-om, CJB Trebinje i Tužiteljstvom HNŽ/K nastaviti rad na razjašnjavanju ovog, kao i drugih kaznenih djela na području naše županije.