Mostar: Najhladniji svibanj u posljednje 42 godine

Mostar: Najhladniji svibanj u posljednje 42 godine
Spas u Neretvi

Štoviše, prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), prosječna temperatura za prvih 15 dana svibnja u Mostaru, odnosno Hercegovini, najniža je u posljednje 42 godine! Tako je 6. svibnja u Mostaru izmjerena prosječna temperatura od 9,7 stepeni, što je najniža za taj dan od kada postoje mjerenja.

Istog dana prošle godine, dnevna temperatura iznosila je skoro 23 stupnja. Također, lani su krajem svibnja  u Mostaru počele prve paklene vrućine od kojih su turisti spas tražili u Neretvi! Inače, brojni turisti koji su posljednjih dana boravili u Mostaru, kao i građani, zbog niskih temperatura bili su prisiljeni nositi zimske jakne, ali i kape, kojima su se štitili od udara bure.

Uživanje u suncu

Stoga, jučerašnji sunčani dan i znatno ugodnije temperature od 23 stupnja, koliko je izmjereno u 15 sati, brojni turisti iskoristili su za uživanje u baštama nadomak Starog mosta, prenosi Avaz.

Ali, i u narednim danima ne očekuje se stabilizacija vremena, pa se tako uz pretežno oblačno vrijeme u cijeloj zemlji očekuju slaba kiša, a u pojedinim dijelovima i pljuskovi s grmljavinom. Stabilizacija vremenskih prilika očekuje se, praktično, posljednjih dana svibnja.