Mostar: Je li se nestala djevojka udala ili je bila kod tetke?

Zabrinuti roditelji su alarmirali policiju, a policija medije kako bi se doznala sudbina nestale djevojke. Svakodnevno od navodnog nestanka javnost je mogla čuti razne informacije o uzornoj i mirnoj djevojci kako su je nazvali roditelji. Tako smo mogli pročitati da je nestala djevojka prespavala kod momka, da je oteta, a na kraju i da se udala.

Priča završava sretno i Ramajana se vraća kući. 'Bila sam zabrinuta zbog ispita i nisam mogla da podnesem više taj pritisak. Išla sam na dodatne časove iz engleskog, ali mi se činilo da neću uspjeti i da ću razočarati roditelje te sam otišla kod tetke koja živi u Sarajevu i tu sam bila', rekla je Ramajana Tahirović i dodala da joj je žao što je svoje roditelje i sve one koji su je tražili dovela u neugodnu situaciju.

Prije te njene izjave za medije oglasio se i njen otac riječima: Evo prije nekoliko trenutaka Ramajana se javila majci, pozvala je na mobitel i rekla da se ona udala. Pristala je da se nađe s majkom pa evo sada čekamo da vidimo gdje i kada da se nađu".

Javnost se sa pravom pita što je istina oko navodnog nestanka maloljetne djevojke. Ako je njena priča istinita pitamo se kako je tetka mogla kriti da je djevojka kod nje kada se u potragu za njom uključila cijela država? Nestatanak djevojke prijavljen je u subotu kada se nije pojavila u internatu, a kući se vratila u četvrtak. Ako je i od tetke puno je.

Nakon svega ubrzo ćemo zaboraviti na Ramajanu i njen navodni nestanak, ali javnost ima pravo da zna pravu istinu navodnog nestanka. Ukoliko je nećemo čuti od Ramajane i njene obitelji, istinu mora iznijeti policija koja je i pozvala medije da se uključe u potragu za djevojkom.

Hercegovina.info