Mobilna aplikacija za cijene goriva u FBiH

Mobilna aplikacija za cijene goriva u FBiH
- Federalno ministarstvo trgovine (FMT) je u cilju unapređenja i olakšanja poslovanja privrednih subjekata u ožujku ove godine uspostavilo elektronski sistem vođenja evidencija: eOPC.fmt.gov.ba, odnosno obavijesti o promjeni cijena naftnih derivata na benzinskim pumpama u Federaciji BiH. Nastavak procesa digitalizacije u oblasti obavještavanja o promjeni cijena u Ministarstvu okončan je izradom mobilne aplikacije, koja je nadgradnja već postojeće web aplikacije - kazali su za Fenu u Odsjeku za cijene Federalnog ministarstva trgovine.

Mobilna aplikacija FMT FBiH oil info direktno učitava podatke iz web aplikacije eOPC.fmt.gov.ba, pohranjuje ih u realnom vremenu i daje na raspolaganje građanima.

Građani na taj način raspolažu sveobuhvatnim i pravovremenim informacijama o cijenama u istom momentu kada te informacije dobije resorno ministarstvo, odnosno Federalno ministarstvo trgovine i Vlada Federacije BiH.

Iz Federalnog ministarstva trgovine su najavili da 28. lipnja u zgradi Vlade Federacije u Mostaru organizpress konferenciju na kojoj će biti predstavljena mobilna aplikacija.

(fena)