Mladen Ivanić odgovorio Bakiru Izetbegoviću

Mladen Ivanić
Srpski član predsjedništva BiH Mladen Ivanić ‘glupošću' je nazvao izjavu bošnjačkog kolege Bakira Izetbegovića da je BiH ostavljena u ‘amanet' turskom predsjedniku Recepu Erdoganu i dodao da je to isto kao kada bi Srbi rekli da je BiH dana u nasljeđe Slobodanu Miloševiću.

Bakir Izetbegović je u četvrtak ponovio da je njegov preminuli otac Alija, nekadašnji predsjednik BiH, prije smrti Erdoganu povjerio ulogu svojevrsnog skrbnika nad BiH.

‘Takva izjava je katastrofa, glupost i neviđena politička šteta... I jasno mi je da je to dio politike SDA koja misli da je BiH njihova i da imaju pravo da je daju Erdoganu', rekao je Ivanić za N1 televiziju.

‘Zamislite da smo mi rekli da ostavljamo BiH u amanet Miloševiću', dodao je Ivanić.

Turska se posredstvom svog veleposlanstva u Sarajevu izravno uključila u obilježavanje ovogodišnje obljetnice smrti Alije Izetbegovića i to ponudivši u četvrtak sarajevskoj publici premijeru turskog televizijskog dokumentarca pod naslovom 'Alija, posljednji bedem islama'.

Bakir Izetbegović u stalnim je kontaktima s Erdoganom, a jedan drugoga redovito oslovljavaju s 'brate'. Zbog tako bliske suradnje Izetbegović je često izložen kritikama i optužbama da BiH dovodi u poziciju turskog vazala na Balkanu.

 

Hina