Mišo Relota: Pamtit ćemo ga po dobrim tekstovima, susretljivosti i vedrini

Mišo Relota, HDZ BiH, HDZ BiH, Mišo Relota, Mišo Relota, in memoriam
. Reloti je iznenada pozlilo kada je sjeo odmoriti se u lokalnom kafiću u Međugorju.

Prijatelj koji je sjedio s Relotom ispričao je kako se sve odigralo u sekundama.

"Sreli smo se nakon dugo vremena u Međugorju i sjeli na kavu. Mišo mi je rekao da je došao pješice do Međugorja. Kada smo sjeli, počeo se hvatati za prsa i govoriti da ga nešto steže te je naručio kavu i vodu. Samo što je popio čašu vode, bol je očigledno postala jača. Mišo je samo rekao da ga jače boli i prevrnuo se. Odmah smo ga odveli do crkve gdje je smještena prva pomoć. Tu se našao i talijanski liječnik koji ga je pokušao reanimirati. U jednom trenutku počeo je ponovno disati, ali nakratko. Kada je stigla Hitna pomoć, mogli su samo konstatirati smrt", ispričao je potreseni prijatelj.

Hitna ga je prevezla u mostarsku bolnicu gdje su ponovno pokušali reanimaciju, ali bezuspješno. Tu je samo potvrđeno da je u pitanju srčani udar.

Karijera

Relota je u javnosti poznat kao novinar, a kasnije kao glasnogovornik HDZ-a BiH.

Rođen je u Zenici 30. lipnja 1975. godine. Rat ga je doveo u Mostar gdje je završio Teološki institut te započeo novinarsku karijeru. Jedno vrijeme radio je i kao nastavnik vjeronauka.

Radio je kao novinar u Dnevnom listu gdje je napisao svoje prve tekstove, a zatim u Večernjem listu BiH odakle je otišao za glasnogovornika u HDZ BiH.

S mjesta glasnogovornika HDZ-a BiH, na kojem je bio od 15. srpnja 2005., otišao je krajem studenog 2013. na osobni zahtjev. Trenutačno je bio zaposlen u Ministarstvu obrazovanja Hercegovačko-neretvanske županije.

Veliki profesionalac

Kolege će Relotu pamtiti kao velikog profesionalca i u novinarskoj i u glasnogovorničkoj karijeri te kao susretljivog i dobronamjernog, vedrog čovjeka. Kao novinar se isticao ekskluzivnim informacijama, analitičkim tekstovima i komentarima i bio vrsni poznavatelj unutarnje i vanjske politike. Na mjestu glasnogovornika HDZ-a BiH proveo je osam godina i uvijek bio dostupan novinarima. Kada je otišao s te pozicije, u HDZ-ovoj središnjici, tek se vidjelo koliko je radio i koliko nedostaje. Relota je s te pozicije otišao na osobni zahtjev i nastavio je raditi na mjestu savjetnika u Ministarstvu kulture HNŽ-a. Konačno je imao više vremena za sebe i svoju obitelj - suprugu Mirelu i petogodišnju djevojčicu. U posljednje vrijeme znao se našaliti da je u mirovini i da sada samo čita novine.

dnevni list