Miroslav Kutle zbog bijega u BiH mora ići u pritvor u Hrvatsku

Potvrdio nam je to glasnogovornik suda sudac Dražen Kevrić. Rješenje o pritvoru bit će poslano sutkinji Raheli Valentić, koja će voditi jedan od nekoliko postupaka protiv Kutle u zagrebačkom sudu. Sutkinja će rješenje o pritvoru Kutli uručiti tužiteljstvu i Kutlinu branitelju. Također, odlučit će o raspisivanju tjeralice za Kutlom, što je s obzirom na sadašnji razvoj situacije samo formalnost, piše večernji list.

Podsjetimo: prije dva tjedna Kutle nije došao na rasprave sazvane u zagrebačkom sudu opravdavajući se bolešću, a prošli je tjedan iz mostarske bolnice u Zagreb pristigla dokumentacija da je bolestan te da mu se zbog sumnje na anginu pectoris preporučuje mirovanje. No sudski vještak dr. Josip Vincelj iz KB Dubrave pregledao je mostarske nalaze i ustvrdio da je Kutle sposoban doći na sud.

Poslije takva nalaza vještaka za sud više nije bilo dvojbi pa je predmet Kutle završio pred KV vijećem radi odluke o pritvoru.

Ako se Kutle pojavi u četvrtak u Zagrebu na ročištu, sud bi još mogao povući međunarodnu tjeralicu, a na odluku o pritvoru Kutle ima pravo žalbe. Čak i da ostane u BiH, poslije potpisana sporazuma o izvršavanju kaznenih sankcija između RH i BiH Kutle ne može pobjeći od pravomoćne presude. Naime, tada bi sud u BiH kaznu Kutli mogao ili potvrditi ili je korigirati, a ako bi služio kaznu u BiH, ne bi mogao izbjeći ni procese koji se vode protiv njega u Hrvatskoj jer bi ga tada pravosudna policija opet na suđenja u Hrvatsku dovozila iz BiH.