UPALJEN ŽUTI ALARM Livno jutros najhladniji grad u BiH, minusi u cijeloj zemlji

Livno
Facebook Livno

Federalni meteorolozi upalili su žuti alarm za cijelu zemlju, osim krajnjeg juga. Niske temperature mogu biti opasne, te se građanima preporuča da budu na oprezu ako namjeravaju prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima.  

U petak, 15.01.2021., u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U noći na subotu u Bosni je moguć slab snijeg. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3°C, na krajnjem jugu do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C.

U subotu, 16.01.2021., u Bosni pretežno oblačno, povremeno sa slabim snijegom. U Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3°C, na krajnjem jugu zemlje do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i -1°C, na jugu zemlje od 3 do 6°C.

U nedjelju, 17.01.2021., u Bosni pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -5°C, na krajnjem jugu od -4 do -1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i -1°C, na jugu zemlje do 3°C.

Danas će naoblačenje sa sjevera, od sredine dana prema večernjim satima, širom zemlje uvjetovati snijeg ili susnježicu.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati bile su: Livno -10; Bugojno i Ivan-sedlo -9; Sarajevo -8; Drvar i Tuzla -7; Bjelašnica i Sanski Most -6; Grude, Jajce i Prijedor -5; Doboj i Zenica -4; Banja Luka -3; Gradačac i Trebinje -2; Bijeljina -1; Mostar 1; Neum 2 stupnja.

Na jugu se očekuje slaba kiša poslijepodne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2 Celzija, na jugu zemlje od 4 do 8 Celzija.