MINISTARSTVO ZDRAVSTVA U Federaciji BiH nema nijedan slučaj sumnje na koronavirus

virus, muškarac, zaraza, Osijek, koronavirus, ministarstvo zdravstva, koronavirus, Hrvatska, koronavirus, upute, koronavirus, Republika Srpska
Ilustracij

Na području Federacije BiH nije registriran niti hospitaliziran nijedan pacijent sa sumnjom na bolest izazvanu novim koronavirusom.

- To ističemo iz razloga što su se u pojedinim medijima pojavile netočne informacije o navodnim sumnjivim slučajevima na bolest izazvanu tim virusom u Tuzli i Mostaru - navode iz Federalnog ministarstva zdravstva.

U priopćenju za javnost navodi se da su Federalno ministarstvo zdravstva i Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH dosad, a i nastavit će, transparentno izvještavati javnost o mjerama koje se poduzimaju na području Federacije BiH u cilju ranog otkrivanja eventualnog sumnjivog slučaja na pojavu novog koronavirusa i sprečavanja širenja bolesti izazvane tim virusom.

- U potpunosti razumijemo interes medija za tu temu, te predstavnici navedenih institucija pokušavaju maksimalno i u okviru realnih mogućnosti da odgovore na ogroman broj medijskih zahtjeva što nekad zbog obima posla nije moguće u kratkom roku. Ističemo da će Federalno ministarstvo zdravstva o eventualnoj pojavi slučaja bolesti s ozbiljnom sumnjom da je izazvana novim koronavirusom o tome obavijestiti javnost, priopćeno je iz Ministarastva.

Pozvali su medije na odgovorno izvještavanje o temama koje se odnose na javno zdravlje građana Federacije BiH.