FOTO  Ministar Herceg dobitnik Zlatne turističke ruže 2010

I ove godine, u organizaciji medijsko-poslovnog projekta "Turizam plus" i Službe za turizam u Vladi Brčko distrikta BiH, u 15 kategorija dodijeljeno je 58 priznanja najuspješnijim i najboljim turističkim djelatnicima te turističkim i ugostiteljskim objektima koji su postigli značajne rezultate u afirmiranju turističkih potencijala Bosne i Hercegovine.

Tako je ovom manifestacijom, kojom se obilježio i Svjetski dan turizma u BiH,  Brčko distrikt  postalo središte bosanskohercegovačkog turističkog i gospodarskog života. Sinoćnjoj svečanosti nazočio je i federalni ministar okoliša i turizma, dr.Nevenko Herceg, koji je nagrađen Zlatnom turističkom ružom za  najuspješnijeg rukovoditelja institucija koje rade u turizmu, te dodijelio  Zlatnu ružu za najuspješniju turističku mikrodestinaciju. Zaista imponira dobiti ovakvu prestižnu nagradu ali više od toga, ona  obvezuje da se radi još više i bolje.

Vjerujem da su nagrade, pa tako i ova ipak rezultat dobrog rada i to ne samo mene osobno nego i cijelog tima kojem sam na čelu. Svakako da ću i u buduće sve snage  usmjeriti ka promoviranju turizma, zaštite okoliša i jačanja svijesti o potrebi osobnog uključivanja i preuzimanja vlastitog dijela odgovornosti za stvaranje uvjeta za održivi razvoj društva u cjelini, kazao je ministar Herceg.