Ministar Begić pozvao na uhićenje Zukana Heleza

... koji od samog imenovanja nezakonitim revizijama stalno povlači kontroverze, a ovog puta je nastavio prozivajući skupa s Vladom FBiH mahom hrvatske općine kao one koje ga opstruiraju u radu. Novi udar na branitelje HVO-a oštro je osudio ministar branitelja u ZHŽ-u Mladen Begić, piše vecernji.ba.

Hrvati kao nacionalna manjina

- Ovo je samo nastavak ove igranke s braniteljima, ministar Helez smatra da zbog ispolitizirane Haaške presude može nanositi štetu cijelom jednom narodu. Ovo je već dvije godine dirigirano od bošnjačke politike, naglašavam bošnjačke politike, a ne i od naroda koji je svjestan da ta politika vodi novim podjelama.

Hrvate se želi svesti na nacionalnu manjinu i ovdje se radi o puno dubljim stvarima nego to izgleda. Tu se ne radi o klasičnoj reviziji, već se želi jednu organizaciju koja je očuvala BiH svesti na kriminalnu i zločinačku organizaciju.

Pa korisnika braniteljskih prava iz reda HVO-a je 18% i da svim Hrvatima oduzmu prava ne bi bilo koristi, ali je ovdje problem puno dublji, taj narod treba svesti na margine, govori nam Begić ogorčen novim odlukama ministra Zukana Heleza.

Ipak, odlučan je nastaviti svoju borbu za branitelje Hrvatskog vijeća obrane i Hrvate općenito.

- Pa, ja imam dokument u kojemu se u 11 općina ne provodi revizija, a koje imaju 65% količine novca za branitelje. To su Podrinje i sjeverozapadna Bosna i još nekoliko općina, znači ondje gdje bošnjačka politika nije uspjela preuzeti kontrolu, a najžešću reviziju provode tamo gdje su skoro do kraja istjerali i planski istjeruju pripadnike jednoga naroda kao što je u Bugojnu, Travniku, Konjicu i u brojnim drugim mjestima gdje je nekad Hrvata bilo u velikom broju.

Ovo je zločin! Na udaru su branitelji HVO-a, a naročito logoraši koji su prošli torture i koji znaju koliko je zločina Armije ostalo neprocesuirano. Begić je za kraj razgovora poslao jasnu poruku ministru Zukanu Helezu, ali i institucijama države.

Uhitite Heleza!

- Ne provodite selektivnu i protuzakonitu reviziju. Svedite je u zakonske okvire i provodite je jednako u Ključu i Sanskome Mostu, kao što je provodite u Ravnome, ili na Kupresu gdje se zločinom istjerivalo Hrvate, a sada ih se opet nezakonitim radnjama želi dokrajčiti!

Pozivam državne institucije da što hitnije reagiraju i uhite Zukana Heleza zbog kršenja Ustava i zakona i provođenja ovog pravnog nasilja izričito nad braniteljima HVO-a, a posebno nad logorašima.