Milorad Dodik: Ne postoji bosanski jezik

Milorad Dodik: Ne postoji bosanski jezik

... to njihov jezik donio unilateralno - ustvrdio je Dodik na press konferenciji u Banjoj Luci.

Kazao je da nema ništa protiv da Bošnjaci pričaju i zovu svoj jezik kako žele, ali ga ne mogu nametati nekom drugom. Zbog toga, kazao je, nema potrebe da se bilo tko ljuti. On je rekao da su u postupku razgovora o stabilizaciji financija u RS-u te da je u završnoj fazi privatizacija "Banke Srpske", odnosno 74 posto kapitala.

Ta banka bi bila, tvrdi, dokapitalizovana s 300 milijuna eura od, kako je dodao, jedne financijske organizacije sa Zapada.

- Ta dokapitalizovana banka mogla bi značajno da pomogne našim financijama i održavanju njene likvidnosti - ustvrdio je entitetski predsjednik navodeći da bi to RS oslobodilo od zavisnosti od nekih međunarodnih financijskih institucija, odnosno MMF-a.

Ponovio je i navode o razgovorima o ruskom kreditu, koji bi bio po povoljnoj kamatnoj stopi. Uvjeren je da će se ovih dana jasno pokazati da postoji stabilna skupštinska većina u RS-u.

- Nemamo nijedan problem funkcioniranja parlamenta - rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci ističući da je opozicija nervozna i prijeti vanparlamentarnim vidovima borbe.

Navodi da nije problem da bilo tko prosvjeduje u RS-u, ali da narod mora da zna da je vlast posvećena interesima RS-a. Komentirajući poskupljenje struje u RS-u, kazao je da bi trebalo suspendirati odluku Regulatorne komisije za energetiku o povećanju cijene, jer je većini članova tog tijela istekao mandat.

FENA