Milorad Dodik došao na granicu i prijavio - 200 tisuća eura gotovine

Milorad Dodik, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Ivo Josipović, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Zlatko Lagumdžija, sds, SNSD, Milorad Dodik, Mladen Bosić političar, Republika Srpska, Milorad Dodik, Milorad Dodik, BIH, Milorad Dodik, Bakir Izetbegović, Aleksandar Vučić, Milorad Dodik, Republika Srpska, otcjepljenje, Milorad Dodik, Željka Cvijanović, izbori, Republika Srpska, Milorad Dodik, Europska unija, jelko kacin , Milorad Dodik predsjednik RS-a, BIH, BIH, vlast, Milorad Dodik predsjednik RS-a, Milorad Dodik, Mladen Bosić političar, BIH, Milorad Dodik, BIH, Republika Srpska, Milorad Dodik političar iz RS-a, Hrvati u BIH, Milorad Dodik predsjednik RS-a, BIH, Republika Srpska, misija oess-a, Milorad Dodik političar iz RS-a, BIH, Hrvati u BIH, Milorad Dodik političar iz RS-a, Republika Srpska, referendum, Referendum RS, Republika Srpska, Milorad Dodik, Referendum RS, referendum, Milorad Dodik, predsjednik RS, Ustavni sud BiH, Milorad Dodik, Pavlović banka, Milorad Dodik predsjednik RS-
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pojavio se potkraj svibnja na jednom graničnom prijelazu između Bosne i Hercegovine i Srbije prijavljujući kako u BiH unosi gotov novac u iznosu od 200 tisuća eura, objavio je u ponedjeljak državni ministar sigurnosti Dragan Mektić pozvavši Dodika da objasni porijeklo novca.


Mektić je ocijenio kako je to još jedna ilustracija kako se političari razbacuju novcem, dok se navodno brinu za interese ugroženog naroda koje predstavljaju.

»Igraju se sa stotinama tisuća eura koji se po džepovima nose, iznose, unose, a istodobno pričaju o izdajnicima«, kazao je Mektić novinarima u Banjoj Luci dodajući kako je krajnje vrijeme da Dodik objasni narodu otkuda mu toliki novac.

Ministar sigurnosti BiH na odgovor nije trebao dugo čekati. Dodik se oglasio tijekom dana nudeći objašnjenje kako je prodao dva stana koja je imao u Beogradu pa je dobiveni novac prenio u BiH.

»Želim samo zbog javnosti kazati da sam u svom imovinskom kartonu, što je svakom vidljivo, proteklih godina uredno prijavio i dva stana u vlasništvu, od po 77 četvornih metara u Beogradu, u Bulevaru Kralja Aleksandra, koje sam nedavno prodao i to je novac koji sam legalno prijavio i unio«, kazao je Dodik lokalnim medijima.

Ministra Mektića optužio je pak za spletkarenje i izmišljanje urota. »On (Mektić) je na sebe preuzeo ulogu bosanskog političkog klauna«, kazao je Dodik.

Dodikova imovina već je godinama predmetom pozornosti jer je riječ o političaru koji se silno obogatio otkako je stupio na vlast.

Najpoznatija afera koja se za njega veže je ona o kupnji vile na Dedinju. Srpska demokratska stranka (SDS), čiji je Mektić član, još je u studenome 2015. podnijela kaznenu prijavu protiv Dodika i »Pavlović banke« zbog sumnje da je ta kupnja vrijedna više od 700 tisuća eura obavljena gotovim novcem ,čije pokriće Dodik nije mogao dokazati, a da je sve »zakamuflirano« fiktivnim bankovnim kreditom.

Tužiteljstvo BiH otvorilo je istragu po ovoj prijavi, a ona i dalje traje.

Hina