Milorad Bahilj: Tešku ekonomsku situaciju možemo prebroditi samo zajedno

Naprotiv ja sam slikovito, ovom krivo protumačenom izjavom, kao ministar i običan čovjek pred građanima izrazio svoje viđenje ove teške socijalne situacije u kojoj će izgleda ljudi moći jedino uštedjeti ako ne budu morali jesti, jer moraju platiti režije koje nas slijede svakog mjeseca, kao što su plin, struja, voda i ostale neophodne režije.

Moja jedina vizija i želja u radu od početka jeste brigu za običnog čovjeka, zbrinjavanje njegovih socijalnih potreba, isticanje ekonomskih mjera koje će omogućiti bolji ambijent za zapošljavanje, ekonomski boljitak, zaštitu domaće proizvodnje i uključivanje što šireg sloja građana u proces donošenja odluka.

Nisam mogao ni pretpostaviti kako će upravo taj razgovor sa medijima i moja pristupačnost, javnosti biti plasirana i predstavljena skandaloznom. Još jednom želim naglasiti kako sporna izjava ne odražava moju nezainteresovanost za probleme građana.

Svim onim građanima koji su ovu iz konteksta izvučenu izjavu, shvatili  kao provokaciju ili uvredu,  poručujem da mi to nije bila namjera, te da ću se kao i do sada zalagati za boljitak svih građana BiH, te pozivam lidere stranaka da se bave ovom teškom ekonomskom situacijom naših građana, a ne politikanstvom i političkim prepucavanjima zbog jeftinih predizbornih poena, poručio je Milorad Bahilj, Federalni ministar trgovine.