Mija Martina Barbarić: Od statusa do kazne

mija martina
Mija je na svom profilu pružila podršku nogometašu Hrvatske Šimuniću, a njeni "prijatelji" su to iskoristili za početak prave hajke na nju samu i njen osobni status.

Nije prošlo mnogo, a većina medija je požurila objaviti vijest kako je jedna državna uposlenica na svom profilu napisla nešto što nije smjela, te su je požurili osuditi.

Nakon te hajke uslijedila je reakcija od federalne ministrice okoliša i turizma Branke Đurić koja je podnijela stegovnu prijavu protiv Mije zbog njenog statusa na facebooku.

BiH je zemlja čudesa, i umjesto jedne Alise ovdje ih imamo na tisuće. Ništa u ovoj državi ne može proći da jedni to ne odobravaju, a da isto drugi žestoko napadaju. Pri tome se ne biraju sredstva, i sve to vješto iskorištavaju mediji da povećaju svoju čitanost.

Pozdrav ׳Za dom spremni׳ je stari hrvatski pozdrav, i poznat je kroz cijelu hrvatsku povijest još od vremena Šubića i Zrinskog te da time ne predstavlja nikakvo tzv. ustaško obilježje kako mu se vjerojatno stavlja u teret".

Gospodo draga iako živimo u BiH, i ovdje imamo malo prava na privatnost zabadanje nosa u nečiju privatnost je ništa drugo nego bolest, a iznošenje toga u janosti je epidemija. Znamo i to da se u ovoj državi sve gleda kroz povećalo, pogotovo ako ne misliš kao onaj drugi, ali ako je i od onih drugih previše je.

Tako danas imamo slučaj da se po medijima razapinje djevojka samo zato što je na svom facebook profilu napisala ono što misli, i što je samo njena osobna stvar. To je podijelila na svom profilu sa svojim prijateljima, ali očito je da se među prijateljima imala nekoga tko to nije. Ovo ne bi bila BIH kada se taj njezin osobni stav ne bi iskoristio za manipulaciju masa koje su krenule u obračun sa njom.

Ista ta djevojka je prije nekoliko godina predstavljala istu ovu BiH na Europskom natjecanju i vjerojatno su je ovi isti ljudi koji je danas napadaju u to vrijeme hvalili punim ustima.

HERCEGOVINA.info