Migranti siju strah po Hercegovini

policija, Speed, MUP ZHŽ, Mario Miličević, Zoran Galić, pas tragač, Marko Banožić, Trebinje, šverc, pljačka, kokain, ubojstvo, bomba, udes, prometna nesreća, tučnjava, huligani, pljačka, banka, Beograd, ubojstvo, Srbija, droga, Mostar, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, prometna nesreća, Jablanica, samoubojstvo, Sarajevo, Atif Dudaković, ružići, prijetnje, policija, Incident, tv 1, Mostar, Trebinje, djelatnik, radnik, alem džemić, prometna nesreća, osuda, Anto Kafadar, Vitez, pogibija, Mostar, uhićenje, razbojnik, Ljubuški, kablovi, provala, Ljubuški, napad, štefica galić, lažna dojava, Mostar, bomba, GOŠK, napad, huligani, NK GOŠK, priopćenje, puška, bombe, Mostar, pokušaj ubojstva, samoubojstvo, našice, Mostar, policija, potjera, Mostar, Stolac, pljačka, prometna nezgoda, lašva, pogibija, sletjeli u trebižat, prometna nesreća, Čapljina, Posušje, prometna nesreća, pogibija, stravična prometna nesreča, prijateljice, tragedija, kutina, pu mostar, black pearl, zoran kapet

Bosna i Hercegovina od početka godine bilježi alarmantan rast broja migranata koji pokušavaju ući u zemlju, a nadležne službe i agencije već sada bilježe više od 100 ulazaka migranata dnevno, što je za 100 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Prema svemu do sada viđenom, BiH očekuje mnogo veća migrantska kriza nego 2018. godine. A povećan priljev migranata u BiH neminovno sa sobom donosi i razne, nimalo bezazlene, probleme. Sukobi, krađe, tučnjave, seksualna napastovanja, maltretiranja..., nažalost, postali su skoro pa redoviti događaji u BiH kada su migranti u pitanju.

Napadnut nožem

Posljednji slučaj zbio se proteklog ponedjeljka u Čapljini kada je strani državljanin napadnut nožem te je tom prilikom zadobio teške ozljede zbog kojih je završio u bolnici "Dr. Safet Mujić" u Mostaru. O incidentu je policiju obavijestila anonimna osoba, a policajci koji su izašli na mjesto događaja zatekli su maloljetnika iz Maroka koji je imao vidne ozljede.

- A. Y. (16) iz Maroka zadobio je ozljede hladnim oružjem. Prijavio je da su ga dva državljanina Alžira fizički napala, nanijela mu ozljede te pritom ukrala određeni iznos novca i mobitel - rečeno je tom prilikom iz MUP-a HNŽ-a.

Vlasti pred izazovom

A početkom ožujka u Čapljini slobode je lišeno pet migranata, tri iz Sirije i po jedan iz Alžira i Libije, zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela na području toga grada. Osumnjičeni su da su izvršili razbojstvo u ugostiteljskom objektu u Čapljini te od zaposlenice otuđili određenu količinu novca, a u Ulici braće Radić otuđili putničko vozilo mercedes. Prilikom lišavanja slobode policijski službenici PU Čapljina morali su uporabiti silu jer su osumnjičeni, kako je priopćeno, pružali aktivan fizički otpor pa je tom prilikom jedan policajac zadobio ozljede. Sve u svemu, očekuje se porast ovakvih i sličnih djela, a bh. vlasti pred velikim su izazovom kako kvalitetno odgovoriti na nastalu situaciju.

Vecernji list