Migranti se okupljaju ispred škole i slikaju djevojčice!

Migranti se okupljaju ispred škole i slikaju djevojčice!
Ljudi više ne mogu živjeti onaj svoj svakodnevni mirni život, a roditelji su sada digli glas zbog nesigurnosti u kojoj njihova djeca pohađaju školu

Portal biscani.net piše da su roditelji zabrinuti jer se migranti sve češće okupljaju i oko škola i fotografiraju njihovu djecu.

Vijeće roditelja OŠ Harmani 1 održalo je zbog svega sastanak i donijelo niz zaljučaka. Jedan od njih je zahtjev pojačanog policijskog nadzora od početka do kraja trajanja nastave u školi.

"Imamo saznanja da su na nekoliko lokacija u blizini škole smješteni migranti. Veliki broj migranata je prisutan u krugu škole, ta brojka se kreće i do trideset, a po izjavama pojedinih roditelja migranti slikaju djevojčice i dječake dok imaju nastavu iz tjelesnog. Migranti rade sve ono što, nama kao roditeljima, stvara strah za sigurnost naše djece i što smatramo neispravni", kazala je ispred Vijeća roditelja OŠ Harmani 1 Aida Zjakić.

Neki migranti, koji imaju nešto novca, pokušavaju i unajmiti neke stanove, što im pojedinci i nude zbog zarade.

U Bihaću i drugim gradovima Krajine trenutno se nalazi više od 5.000 migranata koji čekaju i nadaju se da će prijeći granicu i domoći se zemalja Europske unije.

MP/Foto:biscani.net