Mediji u BiH o predsjedničkim izborima: Očekivan ishod i slab odaziv

"Dnevni avaz" konstatira kako su Ivo Josipović i Milan Bandić zaslužili utrku u drugom izbornom krugu. Ovaj list citira i temeljne poruke koje su dvojica prvoplasiranih uputili biračima pozivajući ih i na drugi krug izbora ali navodi i poruku Andrije Hebranga koji je rekao da je nesloga na desnici doprinijela porazu njezinih kandidata.

"Oslobođenje" navodi kako se "izborni show nastavlja u drugom krugu" između Josipovića i Bandića.

Taj list citira i izjave nekih birača iz BiH koji su kazali kao očekuju da se novi hrvatski predsjednik više brine za Hrvate koji u velikom broju žive u susjednoj državi.

Banjalučke "Nezavisne novine" kao najvažniju ističu činjenicu da je ove izbore za hrvatskog predsjednika obilježio općenito slab odaziv birača.

Mostarski "Dnevni list" piše kako su rezultati prvog kruga izbora bili gotovo u cijelosti sukladni predizbornim anketama i očekivanjima, uključujući i ona da se Hebrang neće plasirati u drugi krug.

U prvim komentarima te činjenice, ovaj list ocjenjuje kako bi to mogla biti dobra podloga predsjednici HDZ-a Jadranki Kosor da sada započne "čišćenje" stranke od starih kadrova.