Mate Pavković novi direktor Elektroprivrede HZ HB?

Naime, HSP-ovo povjerenstvo za kadrovska rješenja u ovom poduzeću, koje je prema dogovoru 'platformaša' postalo briga ove stranke, krajem idućeg tjedna donijet će konačnu odluku o tome tko će biti novi generalni direktor najmoćnijeg hercegovačkog poduzeća.

Piše: Dario Pušić / Dnevni list

Prema svemu sudeći, a to su potvrdili naši izvori, najozbiljnije šanse ima Mate Pavković iz Posušja, no za konačnu potvrdu trebat će sačekati još nekoliko dana, kada se očekuje pristizanje imena drugih kandidata iz Hercegovačko-neretvanske, Hercegbosanske i Srednjobosanske županije. 

Više kandidata

Jedan od članova kadrovskog Povjerenstva i aktualni dopredsjednik federalnog Zastupničkog doma Stanko Primorac pojasnio je kako će idućih dana ovo tijelo razmatrati nekoliko imena za poziciju generalnog direktora, no, cjelokupan popis imena se očekuje tek u srijedu ili četvrtak. Odluka o tome tko će preuzeti poduzeće donijet će se eventualno u petak, naveo je Primorac, kazavši kako je iz Zapadnohercegovačke županije trenutačno dvoje kandidata - spomenuti Pavković te Ivana Bunoza. Na kraju ovog procesa očekuje se kako će za mjesto direktora konkurirati 3 - 4 ljudi, no Primorac za sada nije želio otkrivati tko su eventualni kandidati iz drugih županija. Međutim, poznato je kako se uz ovu funkciju veže i ime Ivana Krstanovića iz Tomislavgrada.

Tko su izvršni direktori

S druge strane, jednom kada se imenuje novi generalni direktor, otvorit će se pitanje podjele pozicija izvršnih direktora, pri čemu će se voditi računa, objasnio je Primorac, da na tim pozicijama budu adekvatno zastupljeni ljudi iz više županija.
- U svakom slučaju, ovu inicijativu treba dovesti do kraja, treba se ući u poduzeće i snimiti situaciju. S ovim ne bi trebalo oklijevati, najavio je Primorac, dodavši kako će se u petak znati tko preuzima Elektroprivredu HZ HB.
Ipak, s obzirom da se radi o prosperitetnom poduzeću s velikom dobiti, ostaje za vidjeti hoće li preuzimanje uprave u njemu ići glatko, ili će se pak kadrovi HSP-a susresti s mogućim otporima.

Novi Nadzorni odbor

Kao pripremu terena za najavljene promjene rukovodstva nedavno je izvršena i kompletna smjena starog Nadzornog odbora Elektroprivrede HZ HB te su odmah nakon toga imenovani novi ljudi. Za predsjednika Nadzornog odbora imenovan je Damir Leko, dok su ostali članovi Midhat Arpadžić, Ervin Vrdoljak, Marijan Bunoza, Živko Marić, Marinko Ivanković i Ante Kolobarić.