Martina Mlinarević: Tradicionalna obitelj stoji uz svoju djecu, u svemu. Bili oni pederi, kurve, narkomani ili ne do Bog, Srbi

parada ponosa, Sarajevo, Martina Mlinarević - Sopta

Prvu paradu ponosa u Sarajevu podržale su i brojne javne osobe iz Bosne i Hercegovine.

Pred sami početak ovog LGBT skupa na ulicama glavnog grada među mnogobrojnim sudionicima mogu se vidjeti i mnoga poznata lica kako iz svijeta politike, tako i drugih sfera.

Među prvima koji su potvrdili svoje prisustvo povorci bio je bh. izvođač sevdalinki Božo Vrećo. Kako je kazao, sretan je i ponosan što se parada održava u njegovom voljenom Sarajevu, a koju smatra velikim pomakom za BiH.

"Sretan sam što mogu biti dijelom nečega što otvara vrata Europi i nečemu lijepom. Napokon iz tame izlazimo u svjetlo", rekao je Vrećo.

Povorci je pridružio i Damir Imamović koji je na kraju uz gitaru izveo sevdalinku "Snijeg pade na behar na voće".

Sudionicima povorke pridružili su se i bh. glumac Feđa Štukan, redatelj i producent Ademir Kenović, scenarist Feđa Isović te glumac, komičar i bh. umjetnik Almir Kurt.

LGBT skupu na ulicama Sarajeva pridružila se književnica Martina Mlinarević. Ona je uoči povorke putem Facebooka iskritizirala sve one koji se protive povorci. Kazala je kako smatra licemjernom kontra šetnju "Dan tradicionalne obitelji".

"Znaš šta je, zapravo, tradicionalna obitelj? Ona koja te voli, usprkos svemu. Tradicionalna obitelj je ona koja te neće napustiti ma sta da su tvoje odluke i izbori. Tradicionalna obitelj je ona u kojoj onog svog izvjesiš na sebe kao zastavu i nosiš ga ponosan, pred selendrom što mu tisuću i jednu manu zakače, pljucajući mu korake. Tradicionalna obitelj stoji uz svoju djecu, u svemu. Bili oni pederi, kurve, narkomani ili ne do Bog, Srbi", napisala je Martina Mlinarević na Facebooku.