Marko Zovko: I ove godine nas čeka pravi sportski spektakl na Sportskom druženju mladih Grada Mostara

Marko Zovko , Mladež HDZ-a BiH
...u Mostaru se kao i prethodne godine organizira "Sportsko druženje mladih Grada Mostara". Sportsko druženje održati će se u subotu 25. i nedjelju 26 kolovoza u Relax Centru Buna. O pripremama za ovogodišnje druženje mladih Grada Mostara, programu, sportskim disciplinama i aktivnostima koje očekuju sudionike i posjetitelje, značaju Sportskog druženja za mlade, te načinu na koji se svi zainteresirani mogu prijaviti u intervjuu za naš portal politika24.net govori Marko Zovko, predsjednik Gradskog Odbora Mladeži HDZ BiH Mostar

politika24.net: Kako teku pripreme za Sportsko druženje mladih Grada Mostara?

Pripreme su u završnoj fazi. Ostalo je još par tehničkih detalja ali u konačnici je sve spremno i već sada mogu reći da nas i ove godine čeka pravi sportski spektakl.

politika24.net: Možete li nam ukratko objasniti kakav program i koje sve aktivnosti očekuju sudionike i posjetitelje ovogodišnjih igara u dva dana 25. i 26 kolovoza u Relax Centru Buna?

Osim službenog dijela natjecanja imamo još mnogo aktivnosti pa čak i za one najmlađe. Kroz ova dva dana oni će se moći zabavljati u dvorcima na napuhavanje i bit će organizirane razne igre za njih. Poput igre memorije, igre s balonima, utrke u pelenama i još mnogo toga. Za ove malo starije tu je pikado i stolni nogomet. Za program će biti zadužen moderator i DJ tako da će nas i van sportskih terena čekati jako puno aktivnosti.

politika24.net: Koliki je značaj ovakvog druženja za mlade u Mostaru i što je cilj druženja?

Sigurno da je velik značaj ovih igara i druženja. Ne samo za mlade nego i za njihove roditelje. Cilj nam je, kako i sam naziv kaže sport i druženje. Pokušat ćemo kroz ova dva dana okupiti što veći broj mladih ljudi i da se druže bez društvenih mreža i mobitela.

politika24.net: U kojim će se sve sportovima i disciplinama mladi ove godine moći natjecati i koliko sudionika očekujete?

Imamo osam sportova. Od nogometa i košarke pa sve do tavle i šaha. Prošle godine smo imali približno 1000 natjecatelja i posjetitelja, a ove godine se nadamo i povećanju te brojke.

politika24.net Na koji se način i do kada se svi zainteresirani mogu prijaviti za sudjelovanje na druženju?

Pa evo ovim putem bih pozvao sve zainteresirane da se jave na kontakt telefon 036/382-362 ili na mail mladeži [email protected]. Poseban rok za prijave nemamo, ali smo ograničili broj sudionika radi što bolje organizacije i kvalitete natjecanja pa bih savjetovao da se jave dok još nisu popunjena sva mjesta.