Marko Tokić: Ovo je bleiburška presuda, opet su nas izručili na milost i nemilost neprijateljima

Marko Tokić
... hercegbosanskoj šestorci, budući da je general Slobodan Praljak rekao kako je upravo popio otrov nakon što je čuo osuđujuću presudu.

"Naši optuženici su 2004. dobili osobnu presudu a ovo je dnas presuda hrvatskom narodu. Domovinski rat Hrvata u BiH produžen je UZO-om. Naša šestorka je u ovih 13 god zarpavo doživjela pravnu inverziju - umjesto krivice oni su morali dokazivati vlastitu odogovornost, dokazivanje neivnosti nije uspjelo. No, 29.11., kao simbolični datum nas još uvijek posdsjeća na neke druge datume i druga rješenja. Praljak je čovjek koji je pronašao mlade ljude koji nisu baš bili skloni organizaciji a imao je redateljskog iskustva, organizirao je obranu poveo ljude i slučajno ga je to pretovrilo u zapovjednika", rekao je Tokić.

Znam ga kao iznimno hrabrog čovjeka, dodao je Tokić, te rekao kako je Praljak sklon jakim gestama, ali ovo nitko nije mogao očekivati.

"Podrhvatava mi glas, opet smo izručeni protivnicima na milost i nemilost. Ispada da smo mi ovdje u BiH sami sebe okupirali. Sve što smo prošli i doživjeli i sad još ovakvo poniženje istine je nevjerovatno. Nisam ovo mogao očekivati", rekao je Tokić.

J.G.|Dnevnik.ba