Marinko Čavara odao počast žrtvama Bleiburga

bleiburg
Komemoraciju na Bleiburgu organizirao je Počasni bleiburški vod, pod obnovljenim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, supokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine i suorganizatorom Vijeća za inozemnu pastvu Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije BiH.

Komemoracija je počela molitvom odrješenja na groblju Unterloibach odakle je procesija krenula prema oltarnom prostoru na Bleiburškom polju, a zatim je uslijedila misa koju je predvodio banjalučki biskup Franjo Komarica.

"Kroz misno slavlje poklonili smo se svim žrtvama koje su život ostavile na Bleiburškom polju, ali i na svim drugim križnim putevima. Svi oni koji su stradali ovdje su žrtve zločina koji nije sankcionirani ni nakon toliko godina. Povijest je pokazala da zločine čine pojedinci i ne treba ih vezati za narod. Svaki zločin treba sankcionirati adekvatnom kaznom kako se više nikad nitko ne bi usudio uraditi sličan zločin. U suvremenom svijetu moraju prestati zločini koji su počinjeni u ime određenih politika", poručio je Čavara, navodi se u priopćenju.