Mahirov otac: Sumnjam da je zlostavljan, nešto je tu drugo...

... i biološki otac 14-godišnjaka koji si je oduzeo život u Sarajevu.

Alisa Mahmutović i njezin suprug Dubravko Lovrenović tvrde da su vršnjaci u školi zlostavljali Mahira te ga čak i silovali pred drugima zbog čega se dječak odlučio na očajnički potez. No, Muhamed Rakovac sumnja da je vršnjačko zlostavljanje razlog što njegovog sina više nema.

Dječakov otac živi u Tuzli gdje ga je Mahir često posjećivao. Muhamed kaže da je njegov sin bio omiljen u društvu i da je u Tuzli imao prijatelje. Ne zna je li se družio s kim u Sarajevu, jer kaže, na sprovod mu nije došao nitko od dječaka, njegovih vršnjaka.

- Mahir je često dolazio kod mene, čuo sam mnoge priče, a kad tu dođe treća osoba, ne bude više isti odnos s djecom. Ja sam čekao zrelije godine, da mu lakše mogu objasniti, da i meni netko treba, kada sam se rastavio od njegove majke. Kad je dolazio kod mene u Tuzlu, volio je društvo, volio se igrati, a na njemu ništa nisam mogao primijetiti, ništa mi nije govorio, iako sam ja potencirao - kazao je Rakovac.

On smatra da njegova bivša žena i njezin suprug pokušavaju od svega napraviti farsu, jer će se kasnije morati opravdavati. Rakovac kaže da na Mahiru nikad nije primijetio ni modrice koje je spominjao njegov očuh.

- Ja modrice nikada nisam primijetio, samo sam prilikom same obdukcije tijela, vidio modricu ispod Mahirovog desnog oka, a mislim da to nije nastalo uslijed pada, niti od zlostavljanja u školi - možda je u kući. Vjerujem da su Alisa i Dubravko neke stvari kazali kako bi zaštitili sebe, jer je majka sada staratelj, a meni mora položiti račune. Ja sam bio u Tužilaštvu, u policiji i dao svoju izjavu. Mahira sam posljednji put sam vidio 1. 11. 2015. godine, a u međuvremenu smo se čuli telefonom. Od 2. 12. nisam mogao uspostaviti kontakt s njim, zvao sam, telefon je zvonio, ali mi se nije javljao - rekao je Rakovac.

Dodao je još i kako mu je na Mahirovom ispraćaju prišao neki čovjek i predstavio mu se kao otac dječaka s kojim se Mahir družio te ga zamolio da dnevnik, kojeg mu je dao, spusti u grob zajedno s tijelom.

- Poslušao sam ga, tako sam uradio, neka Tužilaštvo radi ekshumaciju ako želi - rekao je nesretni otac i zaključio da je sve velika misterija.

24SATA.HR