Lukač: Migranti u Bihaću su opasni, prave ogromne probleme i vrše kaznena djela

Dragan Lukač

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač upozorio je danas kako je BiH postala možda jedina “balkanska ruta” za prolazak nelegalnih migranata i da većina njih preko Bihaća želi preći u Hrvatsku.

Govoreći na panelu o temi “Regionalna sigurnost i Republika Srbija” na Konferenciji o nacionalnoj sigurnosti, koju je organiziralo udruženje “Nacionalna avangarda”, Lukač je podsjetio na stav institucija Republike Srpske da se na njenom području ne mogu graditi prihvatni centri za nelegalne migrante, jer za to nema uvjeta ni resursa.

“S toga policija svakog migranata koji se pojavi na teritoriji Republike Srpske stavi pod kontrolu i proprati dalje, da prođe preko teritorije na njihovom putu prema Hrvatskoj”, rekao je Lukač.

Prema njegovim riječima, u ovom trenutku većina migranata želi ići prema Unsko- sanskoj županiji odakle je najbliži prelazak za Hrvatsku.

Lukač je rekao da u toj županiji, sa centrom u Bihaću, trenutno ima pet do šest tisuća migranata koji prave ogromne probleme i vrše kaznena djela.

“Pored čestih tuča između migranata, nedavno je zabilježeno i ubojstvo, a provalili su u svaki objekat koji nije useljen. Ljudi ne smiju izaći iz svog stana, ne smiju puštati djecu da idu u školu, jer se migranti kreću u grupama i znaju biti agresivni”, istaknuo je ministar unutarnjih poslova Srpske.