'Ljudi, pomozite! Uzmite psiće! Ja nemam novaca da se brinem o njima'

Ruža Pavlović, dobra baka iz Ćurčića Luga, mjesta pokraj Bugojna, koja je prije dva tjedna pronašla petero psića koje je okrutna djevojka iz Bugojna bacila u rijeku Vrbas, nije u mogućnosti skrbiti se o njima, budući da joj mala mirovina nije dostatna za normalan život.

Veseli i živahni

Baku Ružu pronašli smo u njezinom obiteljskom domu te nam je u garaži pokazala privremeni pseći egzil za petero malih mješanaca. Ruža ih drži uredno smještene u košaru i drvenu ambalažu te redovito hrani mlijekom. Psići su zdravi, veseli i živahni te su prije dva dana počeli veselo trčkarati dvorištem.

Ipak, baka Ruža nam se povjerila s tugom u očima i kazala kako se više ne može sama skrbiti za sve psiće, ne samo iz ekonomskih razloga, te pojasnila:

Brunda će zadržati

- Nije problem u prehrani, već oni uskoro moraju i na obvezno cijepljenje kod veterinara, a ja taj novac moram odvojiti od vlastitih usta - istaknula je baka Ruža.

- Sutra ću ići u Bugojno i tamošnje društvo za zaštitu životinja. Tražit ću bilo kakvu pomoć dok netko od dobrih ljudi ne odluči četiri psića uzeti sebi. Petog psića Brunda zadržat ću za sebe. Molim i apeliram na sve ljubitelje životinja da dođu, uzmu i potom udome četiri psića jer su krasni, dobri i stekli su popularnost, od kojih oni, jednako kao ni ja, očito ne mogu živjeti, jer moraju jesti - zaključila je baka Ruža.

preneseno sa: jutarnji.hr