Ljubić i Jurišić nestaju s političke scene?

...većina njih 25,5 posto misli kako će na sljedećim parlamentarnim izborima pobijediti SDP BiH.

Da će pobijediti SDA misli 14,5 posto anketiranih, dok 7 posto misli kako će pobjednik biti HDZ BiH. Radončićeva Stranka za bolju budućnost uživa podršku 5,2 posto glasača, a najveći pad doživjela je Silajdžićeva Stranka za BiH u čiju je pobjedu uvjereno samo 2 posto ispitanih.

Da će pobjediti Naša Stranka misli 1,2 posto, a Boss 1 posto birača. U priloženom grafikonu se navodi kako 2,5 posto ispitanih msili da će pobjediti neka druga stranka, 13,8 posto ispitanika se izjasnilo da ne bi glasalo na izborima, dok je čak 27,3 posto ispitanih odbilo odgovoriti na pitanje koje je glasilo: Po vašem mišljenju, koja će stranka pobjediti na parlamentarnim izborima 2010. godine?

Zanimljivo je, i čudno, da osim HDZ BiH, ni jedna druga hrvatska stranka nije među strankama za koje bi glasalo više od 1 posto glasača. Agencija Prime Communications navela je kako su moguća odstupanja +/- 4 posto, no nije navela tko je naručitelj istraživanja kako to preporuča Vijeće Europe.

Ukoliko se ova istraživanja pokažu točna Ljubiću i Jurišiću slijedi otrežnjenje u desetom mjesecu za 4 godine gaženja po obećanom i obmanjivanja birača. Ukoliko i opstanu, opstat će tek kao županijske i lokalne stranke.

Radio Sarajevo