Ljubić: BiH nikada neće biti srpsko-bošnjačka

Na tribini su nazočili dr. Božo Ljubić, predsjednik HDZ-a 1990, Nediljko Rimac, predsjednik Vlade HBŽ , Martin Raguž kao i ostali visoki dužnosnici HDZ-a 1990.

Mnoštvu okupljenih prvi se obratio Nediljko Rimac koji se ukratko osvrnuo na rad Vlade HBŽ istaknuvši kako je u protekle četiri godine aktualna Vlada uspjela sanirati veliki iznos duga prošle Vlade. Rimac je dodao kako je Vlada za svaku godinu svoga rada imala pozitivno revizijsko izvješće. Također, za ovu godinu planiramo veće novčane potpore za braniteljsku populaciju. Naglasio je Rimac.

"Današnja Bosna i Hercegovina, s dva entiteta, nije moguća. Ali je moguća kao cjelovita država. Mi, Hrvati, trebamo njegovati patriotizam prema zavičaju i prema ovoj državi, a ne da liječimo svoje frustracije zbog obespravljenosti prema istoj toj državi. Bosna i Hercegovina se sve više pretvara u jednu labavu konfederaciju dva entiteta. Jedan pod dominacijom Srba, a drugi pod dominacijom Bošnjaka. Hrvati u BiH nikada nisu bili u boljoj poziciji kada gledam u prošlost, ali isto tako nam prijeti i nestanak. Kada se riješi hrvatsko pitanje u BiH riješit će se i problem cijele BiH", izjavio je okupljenim dr. Božo Ljubić.

Strateški je interes Hrvatske da Hrvati u BiH ostanu i to kao politički subjekt jer samo na takav način Hrvatska može biti subjekt u ovoj regiji. Inače će to biti Srbija ili Turska. Rekao je Ljubić.

livno-online.info