Ljekari se bore za život Sulejmana Tihića

Bakir Izetbegović

..na Kliniku za urgentnu medicinu Univerzitetsko kliničkog centra u Sarajevu, doznaje bh. novinska agencija Patria (NAP).

Tihić je, kako se doznaje, primljen u jako teškom stanju i ljekari mu se, faktički, bore za život.
Dobili smo zvaničnu potvrdu iz KCUS-a za tu informaciju, a Tihić je potom prebačen na Kliniku za kardio-vaskularne bolesti.
‘'U ovom trenutku nemamo više informacija, osim da je primljen na KCUS ‘', kaže za NAP Muamera Šehić, portparol KCUS-a.
Tihić se već duže vrijeme bori sa teškom bolešću i bio je na višemjesečnom liječenju karcinoma.
Uprkos tome, iz SDA su do prije nekoliko dana govorili da se očekuje njegov povratak, a zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović je izjavljivao da je radio u stalnim konsultacijama sa njim, prenosi NAP.
Kako je za bh. novinsku agenciju Patria kazao Alija Budnjo, član Glavnog odbora SDA i blizak suradnik predsjednika SDA Sulejmana Tihića, već desetak dana je Tihić u Sarajevu, a juče mu je pozlilo. Danas su ga brat i sestra odveli u bolnicu na pretrage.
‘'Koliko sam upoznat neki je problem s plućima. Do jučer je bio dobro. I ja čekam da mi jave šta se dešava'' kazao je Budnjo za NAP.
Danas je posjeti Tihiću bio Mirsad Kebo, potpredsjednik Federacije BiH.
Tihić je operiran u Njemačkoj 4. listopada 2013. godine.

Zdravstveno stanje stabilno i bez komplikacija

Glesnogovornik Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Muamera Šehić za Anadolu Agency (AA) je izjavila da je zdravstveno stanje predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmana Tihića trenutno stabilno.
"Pacijent inicijala S.T. danas poslijepodne je primljen na Institut za bolesti srca KCUS-a sa otežanim disanjem i sa stanjem opće slabosti", rekla je Šehić.
Napominje da je stanje pacijenta trenutno stabilno i da nema nekih komplikacija.
"Pod intenzivnom je njegom ljekara i osoblja Instituta za bolesti srca KCUS-a", kazala je Šehić za AA.