LICA S BH. TJERALICA: Đavo i Zečica umakli policiji, Jelavić i zaboravio da je naš državljanin,krvnik Đukić mirno šeta Beogradom

MUP HNŽ, Deichmann, Denis Nazić, crna kronika, mostarac, visoko, crna kronika, lica s potjernica, policijski službenik, tjeralice  , ubojice, BIH, droga, crna kronika, POLICIJSKI SLUŽBENICI, Federalna uprava policije, Bihać, lišen slobode, osuđen , bh državljanin, trgovina oružjem, policijska stanica Čitluk, uhićenje u Čitluku, pretres, Sipa, uhićenje, krijumčarenje ljudi, tužiteljstvo, Sipa, Slaviša Ćulum, Siniša Šakić, ubojstvo, Banja luka, droga, Španjolska, uhićenje, primanje dara, korupcija, uhićenje, Sarajevo, Sipa, uhićenje, Sarajevo, otvorena mreža, ubojstvo, policija, migranti, istraga, granična policija, uhićenje, krijumčarenje, tužiteljstvo, granična policija, tjeralica, uhićenje, Služba za poslove sa strancima, uhićenje, Bihać, migranti, tužiteljstvo, Tuzla, prijevara, Sipa, Trebinje, uhićenje, droga, foča, pretres, uhićenje, Sipa, pretres, droga, Tuzla, granična policija, uhićenje, teška krađa, Trebinje, tužiteljstvo, paljevina, uhićenje, tužiteljstvo

Policijski službenici u BiH tragaju za velikim brojem bh. državljana koji su osuđeni ili optuženi za krivična djela ubojstva, pokušaj ubojstva, teški organizirani kriminal, oružane pljačke... Za njima su raspisane i crvene Interpolove tjeralice. Neki od njih, koji su bili pušteni na dopust, nikad se vratili nisu, a drugi su pobjegli dok su se branili sa slobode.

Za Dušanom Pantelićem, poznatijim po nadimku Đavo, traga se još od 2009. od kada se nije vratio u zatvor s dopusta. Tereti se za ubojstvo i nanošenje tjelesnih povreda, a osuđen je na 11,3 godine zatvora pravosnažno. On je osuđen da je s još jednom osobom ubio Stanivoja Svetinovića iz Bratunca 20. ožujka 2004. Pantelić je tada povrijedio i Svetinovićevog sina. Kako je tada rečeno iz KPZ-a Banja Luka, Pantelić je stekao pravo na pogodnosti nakon odslužene jedne trećine kazne. U zatvor se trebao vratiti 10. listopada 2009, ali od tada mu se gubi svaki trag.

Jedno od poznatijih lica s potjernice je i Davor Elez, brat Darka Eleza. Tjeralica za njim je raspisana 27. srpnja 2016. godine. Tereti se za organizirani kriminal, ubojstvo, pranje novca u vezi s organiziranom kriminalnom grupom, a u vezi s pljačkama. Davor, koji je optužen u predmetu Lutka, osim bh. ima i državljanstvo Srbije.

Optužena u ovom predmetu Slobodanka Tošić (1986) osuđena je na dvije i po godine zatvora zbog sudjelovanja u organiziranoj kriminalnoj grupi. Na teret joj je stavljeno nekoliko teških ubojstava, pokušaj ubojstava te oružane pljačke i pranje novca. Ova manekenka i Playboyeva zečica je iskoristila priliku kada joj je određen kućni pritvor i pobjegla je bez traga. Tjeralica za njom raspisana je 6. rujna 2016. godine, a njena majka je rekla da je njena kćerka nevina i da se nikada neće vratiti u BiH.

Sud BiH osudio je generala Novaka Đukića da je kao komandant Taktičke grupe Ozren Vojske Republike Srpske, 25. svibnja 1995. godine, naredio granatiranje Tuzle, te kako je zbog toga na tuzlanskoj Kapiji ubijena 71 osoba.

Pušten je iz zatvora 2014. nakon što je Ustavni sud BiH, zbog pogrešne primjene zakona, ukinuo presudu kojom je bio osuđen na 25 godina zatvora. Kazna mu je kasnije smanjena na 20 godina, a njegov branilac je nekoliko dana kasnije obavijestio Sud BiH da je osuđeni na liječenju u Srbiji. Iste godine za njim je raspisana tjeralica. Među optuženima i osuđenima za kojim BiH traga su i Bojan Košarac, Ante Jelavić, Faruk Balijagić, Lejla Fazlagić, Stanko Marković...

(slobodna-bosna.ba)