Lagumdžija grobar Bosne i Hercegovine

Zlatko Lagumdžija, BIH, Zlatko Lagumdžija, BIH, SDP BIH, kadrovi, socijaldemokracija, SDP BIH, Travnik, SDP BIH, krađa, Tuzla, zrakoplov, SDP BIH, platformaši, vlast, SDP BIH, Slobodan Vasković, država za čovjeka, HT Eronet, SDP BIH, nepotizam, Zlatko Lagumdžija

Lider partije koja sa socijaldemokracijom ima malo što zajedničko ostat će u povijesti zapisan kao jedan od glavnih rušitelja i grobara današnje BiH. Iako su programska načela njegove partije vezana upravo za jedinstvenu BiH, on svakodnevno svojim postupcima dokazuje da su ta načela samo mrtvo slovo na papiru, upravo kao i naziv socijaldemokratska u predznaku njegove partije.

Do kada će bahatog bošnjačkog lidera i oportunistu trpjeti  njegov narod i njegovi glasači trpjeti ostaje nepoznanica , ali je činjenica da svakim danom Lagumdžija ima sve više neprijatelja. Ne mora se Zlatko brinuti za teritorije gdje nije dobio potporu i glasove, već se mora brinuti za većinski bošnjačke teritorije na kojima je uspio pobijediti na izborima. Pobijedio je lažima u predizbornoj kampanji, a svi slogani njegove partije su ništa drugo nego obične floskule.

Država za čovjeka za koju se zalagao uoči izbora danas predstavlja skup nekoliko županija u kojima su Bošnjaci većina, a na ostalom teritoriju BiH Lagumdžija je danas ubjedljivo prvi na ljestvici najnepoželjnija i najomrženijih osoba. Puno puta spomenute tekovine NOB-a u predizbornoj kampanji Lagumdžija je srušio koalicijom sa HSP BiH, a poštenje o kome je zvonio na sva zvona demantirao je osobno svojom aferom reketarenja, kao i koalicijom sa širokobriješkim tajkunima braćom Lijanović.

Osim što je sebi priskrbio epitet najmržeg političara u krajevima gdje žive Srbi i Hrvati, Lagumdžija je uspio protiv sebe okrenuti  sve neovisne novinare i intelektualce u Sarajevu koji misle svojom glavom, te koji  su uvidjeli gdje Lagumdžija pokušava odvesti BiH. Jedan od njegovih posljednjia bastiona i uporišta jednoumlja je FTV koja ne birajući sredstva  pokušava uvjeriti auditorij koji je prati u ispravnost Lagumdžijine politike.

Imao je Mubarak svoje bastione, a završio je karijeru bjegom od svoga naroda. Slična sudbina slijedi Lagumdžiji samo je razlika između njega i Mubaraka  što je ovaj vladao svojom državom 30 godina, a ovaj drugi sudeći po svemu neće vladati ni 30 minuta.