Kreće projekt online uvezivanja priređivača igara na sreću

Kreće projekt online uvezivanja priređivača igara na sreću

Projekt online uvezivanja, koji je pokrenula Porezna uprava FBiH u suradnji s Ministarstvom financija FBiH, doprinijet će, kaže Krajina, boljem uređenju kontrola i nadzora.

''To znači da će Porezna uprava FBiH unaprijed raspolagati informacijama o pojedinačnim uplatama, isplatama i ukupnom evidentiranom prometu. Na taj način imat ćemo mogućnost praćenja svakog pojedinačno odigranog listića koji kladionice izdaju igračima, a u kontrolama otkrivat će se neregistrirani promet kod kladionica'', izjavio je za Fenu direktor Porezne uprave FBiH Midhat Arifović.

Porezna uprava FBiH, dodaje, raspolagat će i podacima o isplatama igračima- dobicima koji su oporezivi porezom na dohodak od igara na sreću.

Proces online uvezivanja predviđen je Zakonom o igrama na sreću te su kladionice imale obavezu do 13. veljače, a automat klubovi do 27. veljače, podnijeti zahtjev za uspostavljanje online mreže sa serverom Porezne uprave FBiH i zahtjev za izdavanje uvjerenja.

''Online uvezivanje kladionica izvršit će se direktnim povezivanjem servera kladionice sa serverom Porezne uprave, a uvezivanje automat klubova izvršit će se direktnim povezivanjem svakog pojedinačnog automata (slot mašine) u jednom automat klubu sa serverom Porezne uprave'', objasnio je Arifović.

Rok za realizaciju projekta je 1. travnja, otkada će Poreznoj upravi biti omogućeno 'efikasnije praćenje prometa, uplata i isplata, te bolja priprema i efikasniji inspekcijski nadzor'.

Porezna uprava FBiH je prva u regiji koja je započela proces online uvezivanja priređivača igara na sreću klađenjem i automat klubova sa serverom Porezne uprave FBiH.

Do sada su samo u Hrvatskoj kladionice povezane sa serverom Porezne uprave, dok automat klubovi nisu.

Fena