Kordinacija Udruga: Otvoreno pismo Alexandru Pickeru, direktoru Hypo Alpe Adria Bank

otvoreno pismo, kordinacija udruga, Hypo banka, Hypo banka, Hypo, hypo leasing, hypo poslovni portal, Hypo, slučaj Hypo, Hypo Alpe-Adria, Hypo banka

U pismu stoji:

Poštovani!
Obraćali smo Vam se u više navrata, putem medija, i vama osobno, kako bi pojasnili javnosti u Bosni i Hercegovini razloge iz kojih jednostrano i bez ikakvog pismenog obrazloženja i prava na žalbu, braniteljima ove države ukidate dopuštene minuse, pretvarate te iste dopuštene minuse u nepovoljan kredit, naplaćujete skupa osiguranja kod austrijskog Uniqa osiguranja, i na taj način uzimate novac koji Vam ne pripada. Mi dobro znamo da se ovdje ne radi o pogreški nekog od službenika u banci, nego o poslovnoj odluci koja ima za cilj priskrbiti sebi materijalnu korist na štetu klijenata Vaše banke. Sama činjenica da banka planira izvlačiti novac od svojih klijenata izvan poslovne i pravne procedure, ustvari znači prelazak u tamnu zonu u kojoj se, nadalje, ljudi susreću s bezakonjem izvan bilo kakve zdrave logike i postaju žrtve gdje im se krše ljudska prava, prava na imovinu (što utječe na psiho-fizičko zdravlje njih i njihovih obitelji), što ulazi u sferu organiziranog zla i kriminala.

Budući da Visoki predstavnik Valentin Inzko dolazi iz Austrije, u više navrata smo i od njega pokušavali dobiti odgovor u kojem će javnosti pojasniti kako je moguće da se ovakve stvari događaju u Bosni i Hercegovini, no preduhitrio ga je glavni istražitelj posebne jedinice austrijskog pravosuđa, Christian Boehler, koji je izjavio kako je poslovanje Hypo banke na Balkanu najveći kriminalni akt nakon Drugog svjetskog rata, što je potvrdilo naše sumnje, tj. da je Hypo Alpe Adria Bank ustvari starozavjetni Bahamut, tj. simbol sveg zla u obliku nilskog konja, čiji logo nosi i Hypo Alpe Adria Bank.

Sveti Mihovil je zaštitnik nas, hrvatskih branitelja, i u prilogu Vam dostavljamo jednu od naših molitvi sv. Mihovilu:
" Sv. Mihovile arkanđele, preslavni Kneže nebeske vojske, brani nas u borbi protiv snaga tame i njezinih duhovnih zloća. Priteci u pomoć nama koji smo bili stvoreni od Boga i otkupljeni uz veliku cijenu od tiranije đavla. Tebi je Gospodin povjerio duše koje će jednog dana zaposjesti ili zauzeti Nebeska sjedišta. Moli zato Boga mira neka drži Sotonu satrtog pod našim nogama, da ne može zarobljavati ljude. Predstavi Svevišnjemu s tvojima i naše Molitve da u obilju siđe na nas Božansko Milosrđe i da bi ti mogao svezati zmaja, staru zmiju, Sotonu, i svezanog ponovno ga ga baciti u ponor, odakle više neće moći zavoditi duše. Amen."