Koordinacija udruga: Svi zastupnici i vijećnici HNS-a BiH izabrani su biračkom voljom hrvatskog naroda

Dragan Čović
Tihomira Bradvice www.dnevno.ba i nekakvog Deana Ranta www.e-Posavina.com nametnuti neprijateljima Hrvatskog narodnog sabora BIH koji okuplja 90% legalno i legitimno izabranih vijećnika i zastupnika iz cijele Bosne i Hercegovine.
Hrvatski narodni sabor BiH je legalna i legitimna politička institucija hrvatskog naroda u BiH koja poput svake druge zastupničke institucije, svog predsjednika, predsjedništvo i glavno vijeće bira natpolovičnom većinom, što je praksa u demokratskom svijetu.

U sklopu Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH nalazi se i Odjel za branitelje koji okuplja predstavnike različitih kategorija branitelja proizišlih iz Domovinskog rata i koji pokušava artikulirati probleme branitelja i članova njihovih obitelji, s istim upoznati hrvatske zastupnike i vijećnike iz cijele BiH koje okuplja HNS BiH, čime pokušava štititi interese za koje su se branitelji borili u Domovinskom ratu, ukazivati na negativne pojave, štititi dignitet Domovinskog rata i boriti se za zaštitu prava branitelja i članova njihovih obitelji, stečenih u Domovinskom ratu.

Svi zastupnici i vijećnici HNS-a BiH izabrani su biračkom voljom hrvatskog naroda s prostora cijele Bosne i Hercegovine i notorna je činjenica kako HDZ BiH trenutačno ima najviše zastupnika i vijećnika u HNS-u BiH i samim time ima i prioritetno pravo predložiti predsjednika HNS-a BiH, na čije je mjesto u ovom sazivu predložen i izabran predsjednik HDZ-a BiH, dr. Dragan Čović.

Kako bi gospodi s portala www.e-Posavina.com i www.dnevno.ba pojasnili kako sabori ili parlamenti općenito funkcioniraju dat ćemo im primjer Republike Hrvatske, u kojoj je, u ovom sazivu, za predsjednika Sabora RH izabran g. Josip Leko, budući da SDP, stranka iz koje dolazi g. Leko, ima najviše zastupnika. Isto tako, za premijera Republike Hrvatske izabran je g. Zoran Milanović, predsjednik SDP-a, budući da je njegova stranka dobila najviše glasova na proteklim općim izborima u Republici Hrvatskoj.

Kako bi kolumnistima portala www.e-Posavina.com i www.dnevno.ba bilo još jasnije o čemu govorimo, navodimo i primjer Republike Srbije, gdje je Srpska napredna stranka dobila najviše glasova i stoga se na čelu Narodne skupštine Republike Srbije nalazi Maja Gojković iz Srpske napredne stranke, a premijer je Aleksandar Vučić, predsjednik Srpske napredne stranke.

Kako bi još bolje razumjeli dat ćemo im i primjer Republike Srpske, u kojoj su većinu dosad imali predstavnici SNSD-a Milorada Dodika, pa je stoga predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojčić iz SNSD-a.

Gospodo, novinarske veličine, s portala www.e-Posavina.com i www.dnevno.ba, kada Vaši nalogodavci na općim i lokalnim izborima budu dobili većinsku potporu hrvatskog naroda u BiH, i kada Vaša većina u Hrvatskom narodnom saboru BiH izabere predsjednika i predsjedništvo Sabora, naša Koordinacija će sigurno razgovarati s tim predsjednikom o svim otvorenim temama, ne dvojeći ni jednog trenutka kako je taj isti predsjednik legalni i legitimni predstavnik biračke volje hrvatskog naroda u BiH.

Stoga, ne tražite od nas da razgovaramo s onim političarima koje nisu većinom izabrali hrvatski birači, a što je još važnije, ne tražite od nas da razgovaramo s onima koje su izabrali bošnjački birači ili pak postavio Visoki predstavnik za BiH.
HDZ BiH, na čelu s dr. Draganom Čovićem, predstavlja većinu biračke volje hrvatskog naroda u BiH, a gđa Borjana Krišto je dobila najviše glasova od birača hrvatskog naroda u BiH za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, što ih trenutno čini onima s kojima trebamo razgovarati o svim temama koje se tiču hrvatskog naroda u BiH i hrvatskih branitelja, i stoga, ne trošite svoja pera i vrijeme na nepravično i nedostojanstveno portalsko prozivanje naše Koordinacije, nego se obratite svojim nalogodavcima da sa svojim političkim programima iziđu pred hrvatski narod u BiH na izborima koji slijede, pa ćemo sačekati konačnu odluku hrvatskih birača u BiH.
Napomena: Bosna i Hercegovina je država tri jednakopravna naroda - Hrvata, Srba i Bošnjaka, i u njoj postoji višestranačje i slobodni izbori.

Za nas, hrvatske branitelje u BiH, izborna volja hrvatskog naroda je bila neupitna i 1990. godine, na prvim višestranačkim izborima, i zasigurno će biti neupitna i na sljedećim općim izborima 2014., i to je naš odgovor na sve gluposti i zlonamjerne izmišljotine koje pišete u svojim tekstovima.

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA