Koordinacija Udruga iz Domovinskog rata: HSP nema legitimet predstavljati hrvatski narod

...sramni antihrvatski PROGLAS, pun laži i zlomnamjernih neistina, a koji je poslužio blaćenju hrvatskog naroda i HVO-a, da se HVO podčini HOS-u i Teritorijalnoj obrani koju su sačinjavali pripadnici Patriotske lige i Zelenih beretki, koje je utemeljila Stranka demokratske akcije za potrebe obrane bošnjačkih nacionalnih interesa.

S obzirom da u politici ništa nije slučajno, stoga ni „Platforma" nije slučajno potpisana, nego je ona produkt zajedničkih interesa SDP-a, SDA i HSP-a BiH, uperena protiv većinske izborne volje hrvatskog naroda i drugačijeg ustavnopravnog htijenja koje u Bosni i Hercegovini iskazuje hrvatski narod. Postizborna matematika i konstrukcija kroz Daytonski mirovni sporazum i Izborni zakon BiH uspjela je u Domu naroda FBiH okupiti dvotrećinsku većinu u kojoj je i jedna trećina pripadnika hrvatskog naroda.

Sve ovo bi bilo normalno da je prozišlo iz izbornog sustava na cijelom prostoru Federacije BiH, ali je proizišlo iz onih dijelova FBiH koji su bili pod kontrolom Armije BiH. S obzirom da županije i općine koje je HVO branio u Domovinskom ratu nisu dostavili svoje kandidate u Dom naroda svjesno oklijevajući da ne dovedu hrvatski narod u kolonijalni položaj uviđajući izborni inženjering i tajne dogovore između HSP-a, SDP-a i SDA, mi hrvatski branitelji HVO-a dajemo punu potporu HDZ-u BiH i HDZ-u 1990 da istraju i ne dopuste podređivanje hrvatskog naroda, koji je suveren i konstitutivan, većinskom bošnjačkom narodu.
HSP BiH nema nikakav hrvatski izborni legitimitet da predstavlja hrvatski narod u tijelima izvršne vlasti, kao što ga nije imao ni 1992. g. U Federalnom Parlamentu HSP BiH ima jednog zastupnika, Ćanu Primorca, koautora Proglasa iz 1992. g., a koji je izabran sa zajedničke liste sa HDZ-om 1990 i drugog, Željka Asića, osuđivanog kriminalca, koji je izabran s kompenzacijske liste, a u Domu naroda nemaju nijednog zastupnika.

Velikobošnjački planovi o građanskoj Bosni i Hercegovini nisu ništa drugo nego ideja o unitarnoj Bosni i Hercegovini. San Harisa Silajdžića o 100 % BiH naišao je na tvrd orah u Republici Srpskoj i Međunarodnoj zajednici, pa se pristupilo drugoj političkoj strategiji koja se očituje kroz „zuhar je i 50 % BiH", koju je Zlatko Lagumdžija zv. Walter nazvao „zapadna Njemačka". Zahvaljujući petokolonaškom HSP-u BiH i potpori stranih plaćenika, koji se predstavljaju kao veliki intelektualci i ugledni profesori, od prošlih izbora hrvatski narod je izložen neviđenom medijskom linču iz Sarajeva.

Mi dragovoljci i veterani Domovinskog rata nemamo dvojbe o kakvom scenariju se radi i poručujemo koaliciji „Walter-Wolf" koja nam pjesmom šalje poruku „Vratit će se Walter, j.... će vam mater" da poslušaju pjesmu našeg omiljenog pjevača Thompsona „Ne ćete u Čavoglave dok smo živi mi".


KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH IZ DOMOVINSKOG RATA