Koordinacija Udruga HZ HB uputila otvoreno pismo Nikoli Špiriću

...i kako multikulturni koncept, prema kojemu "ljudi žive sretno jedni pokraj drugih", jednostavno nije uspio u zemlji u kojoj živi oko četiri milijuna muslimana i premijera Velike Britanije Davida Camerona koji je kritizirao "državni multikulturalizam" u svojoj zemlji i nagovijestio čvršći stav prema skupinama koje promiču islamski ekstremizam, smatramo da je potrebno da i Vi u ime Vijeća ministara Bosne i Hercegovine iznesete svoje stajalište o multikulturalnosti BiH i je li ona moguća u BiH ako dvije vodeće države Europske unije službeno proglašavaju da je multikulturalnost u njihovim zemljama propala.

 

Mi hrvatski branitelji Domovinskog rata u BiH svjedoci smo raspada ideje multikulturalnosti u Bosni i Hercegovini kroz politiku koju provodi SDP BiH. Negiranje izborne volje hrvatskog naroda u BiH, uzurpacija Javnog servisa, pogotovo Federalne televizije, za potrebe jedne stranke i jednog naroda, a na štetu druga dva naroda koji su suvereni i konstitutivni zahtijeva da se netko u ime ove Države očituje jesu li na snazi nečiji pokušaji i planovi uzurpacije prava drugih naroda a u ime samo svoga naroda.

S obzirom da je etnički i vjerski problem nerješiv u vodećim zemljama Europske unije, kao što su Velika Britanija i Njemačka, zbog ogromnih etničkih i vjerskih razlika, postavlja se pitanje na koji način Bosna i Hercegovina uopće može odgovoriti na ovaj problem.

Bosna i Hercegovina je još uvijek bure baruta i svaka uzurpacija Ustavom zajamčene jednakopravnosti sva tri naroda može eskalirati u međuetničke i vjerske konflikte u Bosni i Hercegovini. Mi branitelji smatramo da se ovaj problem ne može gurati pod tepih niti zabijati glavu u pijesak, nego treba otvoreno progovoriti o ovom problemu na svim razinama u BiH i međunarodnoj zajednici, stoji u otvorenom pismo Koordinacija Udruga proisteklih iz Domovinskog rata HZ-HB.