Konstiturano Predsjedništvo BiH, Mladen Ivanić prvi predsjedavajući

predsjedništvo, predsjedništvo bih, Mladen Ivanić, dr. Dragan Čović, Bakir Izetbegović, predsjedništvo bih, predsjedništvo bih
... odnosno inauguracija novih članova Predsjedništva BiH koji će u naredne četiri godine obnašati tu dužnost.

Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Stjepan Mikić uručio je certifikate novoizabranim članovima i to Mladenu Ivaniću, Draganu Čoviću i Bakiru Izetbegoviću.

Nakon ovoga, njih trojica su pročitali i potpisali Svečanu izjavu, a prvi su im čestitali prethodni članovi Predsjedništva Željko Komšić i Nebojša Radmanović.

Kako je to već ranije utvrđeno, predsjedavanje novim sazivom Predsjedništva BiH odvija se u skladu s principom rotacije predsjedavanja prethodnog saziva, a u skladu s tim, predsjedavanje preuzima srpski član Predsjedništva Mladen Ivanić.

U svečanom salonu Predsjedništva je, kako javlja Klix.ba, bio prisutan veliki broj domaćih i stranih dužnosnika, kao i veliki broj predstavnika medija iz BiH, regije i svijeta.

Članovi Predsjedništva su u svojim svečanim obraćanjima istaknuli opredijeljenost za rad ka što bržem napretku BiH ka euroatlanskim integracijama, opredijeljenost za svoj doprinos u rješavanju nagomilanih problema i za međusobnu suradnju.

Prisutnima se prvi obratio Ivanić. On je istaknuo da je Predsjedništvo prvi organ vlasti koji je konstituiran nakon nakon objave izbornih rezultata, što mu na određeni način nameće i obvezu da počne s novom politikom u BiH, a to je politika dogovora i kompromisa.