Konstituirajuća sjednica Doma Naroda FBiH početkom ožujka

...SDP, SDA, HSP i Narodne stranke Radom za boljitak, jer je očito da se cijeli proces ne može provesti bez prethodne uspostave vlasti u BiH na svim nivoima.

„ Dom naroda Federacije BiH nije konstituiran i svima nam je jasno tko taj proces koči, te koji razlozi leže iza tih postupaka. HDZ-u BiH se ne može jamčiti izvršna vlast kao ni jednoj od stranaka unutar platforme, jer se oko izvršnih funkcija još nismo dogovarali. Potpisnice Platforme su konkretno dogovorile što trebaju raditi u narednom periodu te ćemo nakon usuglašavanja detalja i završavanja kompletnog izbornog ciklusa razgovarati o ljudima koji će voditi određene funkcije'' izjavio je nakon razgovora stranaka potpisnica Platforme Mladen Ivanković Lijanović, predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak koja je ujedno bila i domaćin radnoga ručka.

Kao rezultat sastanka može se izdvojiti i najava zakazivanja konstituirajuće sjednice Doma naroda FBiH za početak ožujka, ukoliko se u međuvremenu ne dogode konkretniji pomaci u formiranju vlasti.

''Po pitanju sazivanja sjednica Doma naroda smo ostali jasni i dosljedni, stranke potpisnice će dovršiti proces, a onda je na visokom predstavniku odluka jesu li u pravu oni koji koče proces formiranja vlasti ili oni koji ga žele završiti'' zaključio je Lijanović, navodi se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Narodne stranke Radom za boljitak.

(Fena)