`Komšiću, dosta je! Manipulirali ste Angelinom Jolie pod Titovim potretom!`

u BiH guši kritiku na račun bivšeg jugo-komunističkog režima, to ne znači da g. Željko Komšić smije brutalno manipulirati s bosansko-hercegovačkom javnošću ili s uglednim gostima kao što je Angelina Jolie i UNHCR koji su u Sarajevo došli s plemenitim namjerama da pomognu Bosni i Hercegovini i njenim građanima koji su bili žrtve rata - osuda je Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma zbog toga što je Komšić glumicu primio u svom uredu te ju ''izložio je javnom skandalu nazočnosti i fotografiranja ispod portreta najvećeg zločinca s prostoru Jugo-Istočne Europe, maršala Tita, jugoslavenskog dikratora i komunističkog tiranina''.

Također, Komšiću se u pripoćenju poručuje kako bi, kao ''predstavnik hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini trebao voditi računa i izraziti pijetet žrtvama komunizma, a ne veličati njihova krvnika pod čijim je totalitarnim režimom u bivšoj tamnici naroda Jugoslaviji njena ondašnja republika Bosna i Hercegovina bila instrument za manipulaciju i nametanje srpske hegemonije kroz kadrovsku politiku komunističke partije''.

Priopćenje Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma pod naslovom ''Željko Komšić manipulirao s Angelinom Jolie i UNHCR'', koje potpisuje Goran Jurišić, prenosimo u cijelosti:

Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma najoštrije prosvjeduje protiv manipulacije koju je izveo Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, prilikom susreta s veleposlanicom organizacije Ujedinjenih naroda za zaštitu izbjeglica, žrtava rata, UNHCR, gospođom Angelinom Jolie, koju je primio u svom uredu, i izložio je javnom skandalu nazočnosti i fotografiranja ispod portreta najvećeg zločinca s prostoru Jugo-Istočne Europe, maršala Tita, jugoslavenskog dikratora i komunističkog tiranina, kojega je zajedno s nositeljima diktature i zločinima komunističke partije u dva navrata osudilo Vijeće Europe (1996. i 2006.) kao i Europski parlament koji je 23. kolovoza 2009. donio rezoluciju o osudi svih autoritarnih i totalitarnih režima povodom obljetnice pakta Molotov-Ribbentrop (pakt između Sovjetskog Saveza i 3. Reich-a), i označio 23. kolovoz kao spomen-dan u spomen na sve žrtve fašizma i komunizma!

Ako g. Željko Komšić gaji osobne simpatije prema jednom diktatoru, i ako mu to bosansko-hercegovačka javnost, koja je bila žrtva Titove diktature, i velikosrpske agresije Titove JNA, tolerira, ili nesloboda medija u BiH guši kritiku na račun bivšeg jugo-komunističkog režima, to ne znači da g. Željko Komšić smije brutalno manipulirati s bosansko-hercegovačkom javnošću ili s uglednim gostima kao što je Angelina Jolie i UNHCR koji su u Sarajevo došli s plemenitim namjerama da pomognu Bosni i Hercegovini i njenim građanima koji su bili žrtve rata.

Prošle godine je slovensko državno povjerenstvo za istraživanje sakrivenih masovnih grobnica otkrilo monstruozni zločin koji je zapovijedio partizanski i jugo-komunistički vođa Josip Broz – Tito u Hudoj Jami u kojoj su brutalno i bez suda smaknuti i građani iz Bosne i Hercegovine!

Stoga bi Željko Komšić, kao predstavnik hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini trebao voditi računa i izraziti pijetet žrtvama komunizma, a ne veličati njihova krvnika pod čijim je totalitarnim režimom u bivšoj tamnici naroda Jugoslaviji njena ondašnja republika Bosna i Hercegovina bila instrument za manipulaciju i nametanje srpske hegemonije kroz kadrovsku politiku komunističke partije.

Stoga osuđujemo relikte prošlosti u podijeljenoj Bosni i Hercegovini u kojoj se u entitetu tzv. “Republike Srpske“ veliča zločinca Radovana Karadžića, a u Federaciji BiH zločinca Tita!

Demokratskoj i pravnoj državi Bosni i Hercegovini s ravnopravnim narodima nema alternative.