Komšić iznenada otputovao u službeni posjet Zagrebu

Željko Komšić političar
Miletić nije htio davati više detalja o posjetu, kazavši da se sve što se priopći iz DF-a protumači "na ovaj ili onaj način, ali može se reći da je posjet službeni".

Naglasio je da će više detalja biti poznato u sljedećim danima.

Informacija je otkrivena danas na zajedničkoj konferenciji DF-a, Naše stranke i Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH), čiji je lider Nermin Nikšić, na početku skupa, uputio ispriku u Komšićevo ime, koji nije nazočio konferenciji.

Komšić je, podsjeća Radio Sarajevo, jutros pozvao predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović i premijera ove zemlje Andreja Plenkovića da posjete Sarajevo odmah inauguracije novih članova Predsjedništva 20. studenoga, porukom:

S obzirom na to da predsjednica i premijer Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i Andrej Plenković kontinuirano izražavaju zabrinutost stanjem u BiH, i da pred međunarodnim govornicama tematiziraju društvene i političke prilike u našoj državi, pozivam ih da odmah nakon formiranja novoga saziva Predsjedništva BiH, načine službeni posjet Sarajevu, odnosno Predsjedništvu BiH, naveo je Komšić u pozivu.