Komšić i dalje nije svejstan kako nije legitimni hrvatski član Predsjedništva BiH

...viđenjima BiH na međunarodnom planu, te svojoj poziciji hrvatskog člana Predsjedništva BIH."Želio sam da se stvari pokrenu, jer nisam htio da loše stvari poput korupcije postanu naš standard. Htio sam da naši, SDP-ovi ljudi u nadzornim i upravnim odborima preduzeća i ustanova kažu šta to ne valja tamo, jer nemoguće je da je sve uredu. Ako ništa, tu večer počeli su čistiti grad, a kasnije su pokrenute i aktivnosti u vezi sa oduzimanjem nelegalno stečene imovine i revizijom privatizacije. To je za mene pitanje svih pitanja, i ako treba da se koalicija ili platforma raspadnu na tom pitanju, neka bude tako. Ako nećemo uraditi ono što smo obećali ljudima, a to smo im obećali, bolje je onda časno otići u opoziciju", rekao je Komšić, a onda i dodao zašto je promijenio odluku o ostavci, rekao je Komšić u svome intervjuu.

"Tu je bilo raznih i potpuno iracionalnih optužbi na moj račun, od toga da ja, u političkom smislu, pucam u neke ljude, pucam u SDP, ili bježim od političke borbe, do toga da sam dio neke međunarodne zavjere protiv Lagumdžije i SDP-a i čak za stvaranje novog, hrvatskog SDP-a. Tada sam ja rekao da niti pucam u SDP, niti bježim od političke borbe, već ostajem da se borim do kraja - bio je kategoričan Željko Komšić.

Komšić je, između ostalog, rekao da ne misli da je išta loše uradio za hrvatski narod u BiH, te ponovio svoje stajalište da ga je strah da SDP ne propusti svoju povjesnu šansu koju ima. Komšić je govorio i o tome zašto ne podržava kandidaturu Vuka Jeremića u UN-u, o nedavnoj posjeti Zorana Milanovića Bosni i Hercegovini.

Komšić, i dalje, nikako da shvati kako nema veze s njegovim izborom to što je ili nije loše uradio za hrvatski narod, već činjenica kako nije legitimni hrvatski član Predsjedništva BiH, zbog činjenice da su ga izabrali Bošnjaci i kao takvog nametnuli Hrvatima.

(Al Jazeera.Balkans Dnevnik.ba))