KOMENTARI NA PORTALIMA U BiH se navijalo za Hrvatsku, ali i za "Španiju"

Klix komentari
Screenshot

Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je srebro na Europskom prvenstvu. U finalu su Kauboji poraženi od Španjolske s 22:20. Velikom uspjehu hrvatskih rukometaša posebno su se radovali u Hercegovini iz koje dolazi čak sedam igrača reprezentacije Hrvatske.

No, nisu svi u Bosni i Hercegovini ‘navijali’ za Hrvatsku, ako je suditi po komentarima na najposjećenijem bh. portalu. Nakon pobjede Španjolske u finalu mnogi ‘komentatori’ su likovali i čestitali Španjolcima na osvojenom zlatu.

Neke od komentara objavljujemo bez uredničkih intervencija:

"Radovao sam se za Španiju kao da su mi rođena djeca pobijedila. Kad su dali zadnji gol, plafon sam skoro probio sunce ti...  Hvala ti Bože!"

"Bravo Španija"

"Krasti igrace Bosni, od kojih nijedan nije Hrvat, a nadati se zlatu, nece moci.Uvijek cu navijati protiv dvije susjedne zemlje, koje nam unistavaju zemlju, sport, kradu najbolje igrace............Ajmo Juzni Srbi u kolektivno kmecanje."

"Ljudi, nema nam Bulevara Savojskog, ujkana, koji glumi laznog Servina.Vjerovatno je na jos uvjek na haparatima."

"Eba ih lazni Mostarac u kljucnom momentu.."

"herceg bosna uh pardon hrvatska izgubila u finalu heheh"

"Kamenjarski Srbi na aparatima.Ocekujemo docek porazenih izdajnika svoje zemlje."

"Bravo susjedi,nek ste igubili"

"Drago mi je zbog ovih UZP-ovaca, a zao mi zbog dobrih Hrvata!!!"

"Dan zalosti u Hercegovini"

"Juzni Srbi na duplim aparatima."

hrvatska rukometna reprezentacija

hrvatska rukometna reprezentacija

Ružni komentari upućeni su bh. Hrvatima i rukometnoj reprezentaciji Hrvatske, iako je Hrvatski rukometni savez platio dio priprema rukometašima Bosne i Hercegovine.

Međusobno uvažavanje i poštivanje osnovni su elementi za suživot i bolju BiH, ali i ekonomski razvoj. S ovakvim načinom razmišljanja pred građanim ove zemlje je teška i neizvjesna budućnost za koju su uvelike zaslužni bh. političari, najodgovorniji za širenje nacionalne i vjerske netrpeljivosti.